2 Ocak 2016 Cumartesi

DENİZ KURDU

DENİZ KURDU

   Sırtlan kitabın 2015 yılında bize sunduğu ilginç sürprizlerden biri daha: Deniz Kurdu. Ünlü yazar Jack London'ın aynı adlı eserinden uyarlanmış bu çizgi romanın senaryo, çizim ve renklendirmesi, kısaca Riff Rebs'e ait. İki cilt halinde basılan kitabın konusuna gelince...
   Genç Humphrey Van Heyden arkadaşının evinde hafta sonunu geçirmek için gemi ile San Fransisco'dan yola çıkar. Ancak sisli havada bindiği gemi bir başka gemi ile çarpışıp batar. Genç adam uyandığında kendini fok avlamak için Japonya kıyılarına gitmekte olan Hayalet adlı gemide bulur. Geri dönmek istemesi ve kurtulma çabaları geminin sert kaptanı Kurt Larsen tarafından engellenir ve gemide çalışmak zorunda bırakılır. Zamanla genç adam ve göründüğünden daha bilgili kaptan arasında hayat ve ölüme dair tartışmaların da yaşanacağı uzun ve zorlu bir yolculuk başlar.

   Okurken keyif aldığım, konusu ve çizimleri ile güzel bir kitap. Her zaman okuduğumuz çizgi roman kalıplarından farklı olduğu gibi daha önce ülkemizde yayınlanan değişik klasik uyarlamalarından da bence bir adım önde. 
    Keyifle okumanızı tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder