6 Ocak 2016 Çarşamba

AVENGERS 6: THE MIGHTY AVENGERS MEET THE MASTERS OF EVIL

AVENGERS 6

THE MIGHTY AVENGERS MEET THE MASTERS OF EVIL

STAN LEE/JACK KIRBY

   Captain America'nın yaşadığı tüm dünyaca duyulmuştur. Haberlerin ulaştığı bir yer de Amazon ormanlarıdır. Burada İkinci Dünya Savaşı sonrasında saklanmış Baron Zemo haberi alır almaz sinirlenir. 
   Zemo Hitler'in en önemli bilim adamlarındandır. Kimliği bilinmesin diye yüzüne mor bir maske takmıştır. Son icadı yapışkan X'i hazırlarken Captain America labaratuarını basar ve kalkanı ile yapıştırıcı X'i içeren konteynırı parçalar. Yapışkan Zemo'nun maskesine gelir ve maskeyi yüzüne yapıştırır. Artık maske ve yüz bir parçadır. 
   Yüzüne olanlardan Captain America'yı sorumlu tutan Zemo, Cap'in donmasına ve Bucky'nin ölmesine sebep olan roket olayının yaratıcısıdır. Bu nedenle intikamını aldığını düşündüğü için huzur içinde olan Zemo Captain America'nın yaşadığını öğrenince tekrar intikam planlar.
   Avengers üyelerinin eski düşmanlarından (Black Knight, Melter, Radioactive man) bir grup kurar ve kendilerine Masters of Evil (Kötülüğün efendileri) adını verirler. Zemo'nun adamları New York'a yapışkan X ile saldırırlar. Avengers cevap verir, ancak eski düşmanları ile çarpışırken zorlanırlar.
   Malikânelerine çekilen Avengers yapışkan X'i eritmek için hapisteki bir mahkûmdan, Trapster'dan (o zamanki adı ile Paste Pot Pete) yardım alırlar. Masters of Evil ile savaşmak için gerekli planı Captain America kurar: Ekip düşmanlarını değiştirecektir. Taktik başarılı olur. Masters of Evil yakalanır. Zemo Captain America ile kapışır ve rakibini kaçmaya zorlar, ancak Zemo'nun uçağı düşer ve kötü bilim adamı da yakalanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder