15 Ocak 2016 Cuma

AVENGERS 16: OLD ORDER CHANGETH


    Geçen sayıda Avengers Masters of Evil ile New York'un ortasında çarpışmak üzere bırakılmıştı. Sivillere zarar vermekten korkan Avengers "Manevra 4" dedikleri bir taktiği uygular. Thor Mjolnir'i hızla çevirerek Avengers ve Masters of Evil'i (durumu fark edip kaçan Enchantress ve Executioner dışında) başka bir boyuta taşır ve orada kalan düşmanlarını yakalarlar.
   Güney Amerika'da ise Zemo'nun ölümü sonrası Captain America ve Rick Jones ABD'ne dönmeye çalışmaktadır. Bu amaçla Amazon ormanları içinde yolculuğa çıkarlar.
   New York'ta ise malikânede hareketlilik vardır. Thor "Tanrıların duruşması" denen bir olay nedeni ile Asgard'a gitmiştir. Diğer üç Avenger de kendilerine vakit ayırmak istedikleri için takımdan ayrılmayı planlamaktadır. Bu nedenle takımı tamamen kapatmayı bile düşünürlerken davetsiz bir misafir fikirlerini değiştirir.
   Bu misafir Hawkeye'dır. Uzun zamandır yanlış anlaşıldığı için suçlu sanılıp aranmakta olan Hawkeye kendini ispatlamak için Avengers'a katılmak istemektedir. Bu nedenle malikâneye gelmiş ve kendini engellemeye çalışan kahyayı bağlamıştır. (Jarvis'in ilkj görünüşü) Daha önce çarpıştığı Iron Man'in kendisine kefil olması ile Hawkeye takıma katılır. 
   Bir basın toplantısı ile yeni üyeler aramakta olduklarını açıklayan Avengers Namor'a teklifte bulunur. Ancak Atlantis'in tekliflerini reddeder. Avengers'ın ekibe yeni üyeler aradığı yazısını okuyan Quicksilver ve kız kardeşi Scarlett Witch katılmaya karar verir ve ABD'ne gelir.
   Güney Amerika'dan dönen Captain America bir sürpriz ile karşılaşır. Malikânede yeni üyeler vardır. Eski üyeler de geçici olarak ayrılacaklarını ancak ihtiyaç oldukça yardıma geleceklerini söylerler. Basının önüne yeni takım çıkartılır. Kıdemli olduğu için Captain America ekibin sözcüsü olacaktır. Eski üyeler hüzünle ayrılırken Avengers tarihinde yeni bir çağ başlamaktadır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder