5 Ocak 2016 Salı

AVENGERS 4: CAPTAIN AMERICA JOINS THE AVENGERS

AVENGERS 4

CAPTAIN AMERICA JOINS THE AVENGERS

STAN LEE/JACK KIRBY

   Avengers ile yaptığı savaşı kaybeden Namor öfke ile denizleri dolaşırken buz içinde hapsolmuş bir insana tapan eskimo kabilesine rastlar. Hırsını kabileden çıkaran Namor buz kütlesini de suya fırlatır. 
  Akıntı ile ilerleyen kütle yavaş yavaş erimeye başlar ve içindeki insan tesadüfen New York'a dönmekte olan Avengers tarafından bulunur. Bu kişi Captain America'dır. İkinci Dünya Savaşı sırasında ortağı Bucky ile bir roketi durdurmaya çalışırken roket patlamış. Patlama sonucu Bucky ölmüştür. (Böyle olmadığı yıllar sonra Winter soldier macerasında ortaya çıkacaktır) Okyanusa düşen Cap te soğuk suların etkisi ile donmuştur.
   Sürpriz misafirleri ile New York'a dönen Avengers basının karşısına çıktığı sırada gazeteci kılığına girmiş bir uzaylı tarafından taşa döndürülür. Olayı fark etmeyen insanlar limanı terk ederken Captain America denizaltından tanımadığı dünyaya ayak basar. Otel odasında Avengers'ı merak ederken içeri Rick Jones girer. Rick'i önce Bucky'e benzeten Cap, Rick'in de uyarısı ile arkadaşlarını aramaya başlar.

   Kısa süre sonra uzaylıyı yakalayan Captain America Avengers'a saldırının nedenini öğrenir: Uzaylının gemisi denize düşmüştür. Gemiyi ele geçiren Namor da uzaylıya gemiyi geri alabilmesi için Avengers'ı yok etmesini emretmiştir.
   Eski hallerine dönen Avengers Cap'i de alarak uzaylının gemisinin olduğu bölgeye gider. Burada Namor ve emrindeki Atlantis'li savaşçılarla savaş başlar. Avengers mücadeleyi kazanırken uzaylı da gemisine binip gezegenine doğru yola çıkar. Yenilmek üzere olan Namor da kaçar.
   Günün sonunda Avengers sadece savaşı kazanmamıştır. Artık yeni bir üyeleri de vardır: Captain America.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder