19 Ocak 2016 Salı

AGENT CARTER

   İlk defa Captain America'nın çizgi romanında karşımıza çıkan ajan Peggy Carter, asıl çıkışını Captain America filmiyle yaptı. Haley Atwell'in canlandırdığı Peggy Carter, Steve Rogers'ın Captain America olduğu sürecin baş tanıklarından biri olup, aralarında romantik bir ilişki de gelişir. Ancak Captain America'nın beklenmedik ölümü ile ilişkileri de yarım kalır.
    Marvel bu güzel karakteri harcamamak için Agents of SHIELD dizisinin sezon arasında 8 bölümlük bir dizi olarak sunar. Bu ay içinde ikinci sezonu başlayacak olan diziye kısaca bir göz atacak olursak:
    İkinci Dünya Savaşı sonrası Peggy Carter ABD'nde kalmış ve gizli serviste çalışmaya devam etmiştir. Ancak erkek hegamonyalı bir dünyada Carter'a gizli serviste yokmuş gibi davranılmakta ve basit bir sekreter muamelesi yapılmaktadır.
    Bu sırada Peggy'nin savaştan dostu olan Howard Stark hakkında vatana ihanet suçlaması ortaya atılır. Stark yurt dışına kaçmadan önce kendisini aklaması için Peggy'den yardım ister. Peggy, Stark'ın kahyası Edwin Jarvis'in de yardımı ile iş arkadaşlarının arkasından gizlice çalışmakta ve dostunu aklamaya uğraşmaktadır. Devir soğuk savaş devridir ve karşılarında Leviathan adlı gizli bir Rus örgütü vardır.
    8 bölüm kadar kısa bir birinci sezon olsa bile çok güzel bir diziden bahsediyoruz. Marvel evreni içinde geçen bir casusluk öyküsü. Bir yanda ajanlar, bir yanda süper gelişmiş silahlar ve bir yanda erkek baskısı altında ayakta durmaya çalışan Peggy Carter. Başrol oyuncusu Haley Atwell dahil kadro ve senaryo bence çok başarılı. İnce ince işlenmiş, sizi hiç sıkmadan, yan yollara sapmadan kısa sürede sonuca ulaşan, başarılı bir dizi. Keyifle izleyeceğinizden eminim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder