20 Mart 2016 Pazar

Y THE LAST MAN


   Bir düşünün: Bilinmeyen bir nedenden dolayı Dünya üzerinde Y kromozonu taşıyan tüm canlılar (erkekler) ölmüş. Geride erkek olarak sadece siz ve maymununuz kalmış, çevrenizde milyonlarca karmaşık duygular içinde olan kadın. Ne hissederdiniz?
   Brian K Vaughan ve Pia Guerra'nın Vertigo için yarattıkları 60 sayılık maceranın kabaca konusu bu. Dünyada kalan son erkek olan Yorrick Brown'ın tek amacı Avustralya'ya gitmiş olan kız arkadaşını bulmaktır.Oysa kader ona çok daha önemli bir misyon yüklemiştir. ABD hükumetinin gizli örgütlerinden Culper ring ajanlarından 355 ve Boston'da ekibe katılan Dr. Alison Mann ile birlikte erkek toplumunu yok eden nedeni bulmak, sorunu gidermek ve tekrar erkek ırkını canlandırmak.

   Önümüzde bir başka post-apokaliptik bir dünya var. Para değersizleşmiş, kadınlar erkeklerin hegemonyasından kurtulmuş ama ne yapacaklarını bilemez halde: Kimi intihar ederken, kimi de hayatta kalabilmeyi başarabilecek erkekleri yok etmeye yemin etmiş, kimileri de kendi kanunları ile yaşamakta. İşi karıştıran olaylardan biri de Yorrick'in ablası Hero'nun da erkek ırkını yok etmeye yemin etmiş amazonların arasında olması. Olaylar iki kardeşi karşı karşıya getirecektir. Yorrick ve ekibi ABD'nden Avustralya'ya, oradan Japonya'ya uzanan ve Paris'te sonlanan yolculuklarında bir de bu sorunlarla uğraşmak zorunda.

   Öykü gerçekten bir yol öyküsü olarak bize sunuluyor. Üç kişi ve bir maymundan oluşan ekibin hem çevreleri ile hem de kendileri ile mücadeleleri anlatılıyor. Yorrick Brown bildiğimiz kahramanlardan çok farklı. Sıradan bir insan. Hayatta kalması 355'in yeteneklerine bağlı.Sık sık kız arkadaşımı bulacağım deyip bize gına getirse de ekibine hep bağlı kalıyor ve bu yolculuk boyunca üçü de farklı şekillerde değişmekte ve olgunlaşmaktadır.
   Popüler kültür ve klasiklere bol göndermelerin olduğu seri sıkılmadan kendini okutabiliyor. Finalde biraz çabuk toparlandı gibi hissetseniz de tüm seri bütününde mutlu olabileceğiniz bir çizgi roman ile karşı karşıyayız. Seri bizde Çizgi Düşler tarafından yayınlandı. Merak eden arkadaşların okumalarını tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder