31 Mart 2016 Perşembe

AVENGERS 93: This Beachhead Earth


   Jarvis'in takımın dağıtılması nedeniyle istifa mektubunun eline geçmesi ile Tony Stark ilk Avengers'ı toplantıya çağırır. Thor, Iron Man ve Captain America daha konuşamadan kapı aniden açılır ve kötü durumda olan Vision önlerinde bayılır. Ne olduğunu anlamaya çalışan kahramanlarımıza yardım eli Henry Pym'den gelir. Ant Man olarak Vision'ın içine girer ve bozulan mekanizmasını düzeltip Vision'ı tekrar aktif hale getirir. Canlanan Vision kahramanlarımıza takımı dağıttıkları için sitem eder. Ancak üç kahraman şaşırmıştır. Çünkü onlar böyle bir şey yapmamışlardır. Bunun üzerine Vision tüm olayları anlatmaya başlar:

   Takım dağıtıldıktan sonra dört kahraman Mar-vell'i bulmak üzere Carol Danvers ile gittikleri çiftliğe gelirler ancak orada bulunan üç inek tarafından saldırıya uğrarlar. İnekler kısa süre sonra Fantastic Four'a dönüşür ve kahramanlarımızı yener. Wanda ve Pietro esir alınmıştır. Vision'ın bu hikayesi üzerine kalan kahramanlar hep birlikte çiftliğe giderler.
   Çiftlikte Mar-vell ve Danvers Skrull'ların elinde esirdir. Avengers'ın gelmesi ile Skrull'lar ayrılınca Mar-vell hem kendini hem de Danvers'ı kurtarır. Skrull'ların dünyamızda olduğunu Kree imparatorluğuna haber verip uyarmak amacı ile gemi parçalarından iletişim cihazı yapmaya başlar. Bu cihaz aynı zamanda silah olarak ta kullanılabilmektedir. Danvers Mar-vell'e adı ile seslenince Mar-vell Danvers'ın da kılık değiştirmiş bir Skrull olduğunu fark eder ve cihazı tahrip eder. Ancak Danvers sıradan bir Skrull değil Fantastic Four'un tüm güçlerini kendinde toplayabilen Super Skrull'dır. Mar-vell yenilir.
   Kahramanlarımız üç Skrull ile dövüşüp onları yener ancak bu sırada Danvers'ın çiftlik evi dediği şey havalanır. Super Skrull esirleri ile birlikte kaçmıştır.

   Fantastic Four'un 2. sayısında onların güçlerini taklit edip isimlerini karalamak isteyen Skrull'larla karşılaşırız. FF onları yendikten sonra Mr Fantastic hipnotize edip kendilerini inek sanmalarını sağlamıştır. Bu macerada Avengers ile savaşan "inekler" bunlardır. Bu macera da Ali Recan'ın yayınladığı çizgi roman dergisinde Marvel saga başlığında basılmıştır.
   Bu sayı ile birlikte birkaç sayı çizerlik yapacak olan Neal Adams Uncanny X-men'in tekrar öncesi son sayılarının da çizerliğini yapmış ama en büyük şöhretini çizdiği Batman'lerle kazanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder