8 Mart 2016 Salı

AVENGERS 75: The Warlord And The Witch


   Jarvis malikânede tek başınayken aniden Quicksilver ortaya çıkar ve Avengers'ın nerede olduğunu sorar. Kahramanlarımız ABD hükumeti için bilimsel deneylerde çalışmak üzere takımdan ayrılan Henry Pym ve Janet Van Dyne'ı uğurlamak üzere limana gitmişlerdir. Quicksilver limana geldiğinde Pym'ler ayrılmıştır. Quicksilver arkadaşlarına hikayesini anlatır:


   Kız kardeşi ve Toad ile birlikte Magneto'nun kalesinden kaçtıktan sonra Scarlett Witch'in kaybolan güçlerini tekrar kazanması için araştırmalar yapmaktadırlar. Bir gün gittikleri manastırda gizli bir bölmede bir kitap bulurlar. Sayfalar kendiliğinden açılır ve Wanda açılan büyüyü okuyunca başka bir boyuttan Arkon adlı barbar kral dünyamıza gelir.
   Arkon'un dünyası bizimkine paraleldir. Ancak gezegenin çevresinde ona enerji sağlayan bir alan vardır ve bu alan kaybolmaktadır. Bir gün gökyüzünde kısa süreli parıldama olur. Bunu araştırdıklarında dünyamızdaki nükleer testlerin yaydığı enerjinin gezegenini besleyebildiğini öğrenirler. Ancak insanoğlu barış içinde yaşamak istediği için nükleer bir savaş mümkün değildir. Belli bir zamanda belli bir yerde ortaya çıkacak nükleer patlamanın gezegenine yetecek enerjiyi sağlayacağını öğrenen Arkon bunu sağlamak için gelmiştir. Sadağındaki yıldırımlar da insanları kendi boyutuna ışınlamaktadır. Kendisine kraliçe olarak seçtiği Scarlett Witch'i ve Toad'u da kaçırıp kaybolur.
    Quicksilver'ın bu anlattıklarına inanmakta güçlük çeken Avengers televizyondan gelen haberle sarsılır. Nükleer fizikçilerin konferansında ortaya çıkan Arkon bazı bilim adamlarını kaçırır. Ülkeler birbirlerini suçlamakta ve tansiyon yükselmektedir....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder