14 Mart 2016 Pazartesi

AVENGERS 87: Look Homeward, Avenger



   Squadron Supreme'in dünyasından yeni dönmüş kahramanlarımız hep birlikte dinlenmektedir. Iron Man Black Panther'in durgunluğunu fark eder. T'challa ülkesi Wakanda'yı düşünmektedir. Scarlett Witch'in ricası ile hikayesini anlatmaya başlar:
   Babası T'chaka ülkesini ve sakladığı Vibranyum madenini (her türlü enerjiyi emebilen bir madde) korumakta iken Klaw ve adamlarının saldırısı sonrası ölmüştür. T'challa babasının cesedinin önünde intikam yemini etmiştir. Kabilenin büyücüsü N'baza T'challa ve kendi oğlu B'tumba'yı iyi eğitim almaları için Avrupa ve ABD'ne yollar. Okul bittikten sonra iki arkadaşın yolları ayrılır ve T'challa tahta oturmak üzere ülkesine döner.

   N'baza tahta oturmak için belli sınavlardan geçmesi gerektiğini söyler. N'baza'dan şüphelenen T'challa yine de kabul eder. Önce kabilenin en güçlü on savaşçısı ile dövüşür ve onları yener. Ardından geceyi panter toteminin içinde geçirir ve orada şu anda giydiği kostümü bulup giymeye başlar. N'baza son olarak özel bir yerde yetişen bir bitkiden yemesi gerektiğini ve ancak bunları yediğinde panter gücüne kavuşacağını söyler. Tuzak olabileceğini düşünse de T'challa yola çıkar.
   Özel bitkiyi bulur ve yer. Tam bu sırada ileride tuhaf giysili bir grup insan fark eder. Bunlar ülkesinden Vibranyum çalan AIM ajanlarıdır. T'challa'yı fark eden ajanlar onu yakalayıp gemilerine götürür. Amaçlarının Vibranyum sayesinde uzay yarışında ABD ve SSCB'ni geçip dünyayı yönetmelerini sağlayacak uzay istasyonları kurmak olduğunu söylerler. Bu arada hain ortaya çıkar: N'baza'nın oğlu B'tumba okurken AIM tarafından kandırılmıştır. Babasının durumdan haberi yoktur.
   Arkadaşını öldürmesi istendiğinde bunu kabul etmez. İkisi AIM ajanlarına saldırır ancak B'tumba çıkan çatışmada ölür. T'challa ise kalan ajanları yener. Ancak N'baza'ya oğlunun bir hain olduğunu asla söylemez.
   T'challa'nın hikayesi tüm arkadaşlarını etkilemiştir. T'challa durgunluğunun nedenini de açıklar. Onun yoklğunda ülkesini yöneten yaşlı N'baza ölmüştür. T'challa'nın artık bir karar ermesi gerekmektedir. Ya ülkesine dönüp tahta oturacak ya da Avenger kalacaktır. Yalnız kalmak isteyen T'challa malikâneden ayrılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder