10 Mart 2016 Perşembe

AVENGERS 80: The Coming Of Red Wolf


   Yağmurlu bir gecede korku içinde bir adam bir şeylerden kaçmaktadır. Aniden fırlayan bir balta önünü keser. Adam yakalanmıştır. Takipçisi yanında kurdu ile dolaşan; kurt giysilerinde bir kızılderilidir. Panik içindeki adam kaçmaya devam eder. Yolda ikisi de yürüyen birine çarparlar. Bu Vision'dır. Kızılderilinin diğerini öldüreceğini anlayan Vision olaya müdahale eder. Kurban kaçar. Kızılderiliyi bayıltan Vision olayı araştırmak için baygın rakibini de alıp malikâneye doğru yürümeye başlar.

   Malikânede Avengers, Iron Man ve Thor'un da katılımı ile Zodyak hakkında konuşmaktadır. Duyumlara göre Zodyak tekrar birleşmiş ve büyük bir olay yapmayı planlamaktadır. Ne olduğu belli değildir. Iron Man Zodyak'ın üzerine gidilmesini önerse de Black Panther okullardaki şiddet ve uyuşturucu sorununu görmezden gelemeyeceklerini belirterek ilk isteğe karşı çıkar. Tartışma sırasında Vision esiri ile gelir. Kendine gelen kızılderili kahramanlarımıza hikayesini anlatır:
   Büyüdüğü kabilede mevcut olan inanışa göre insanlarını kurtarmak için Red Wolf (Kırmızı kurt) ruhu bir gün dünyaya inecektir. Bu amaçla her ay törenler yapılmaktadır.Yıllar geçtiği halde Red Wolf'un gelmemesi inancını yitirmesine neden olmuş ve büyük şehirlerde işçi olarak çalışmaya başlamıştır.
   Bir gün topraklarını almak için gelen Cornelius van Lunt'un teklifini reddetmelerinden sonra ailesi van Lunt'un adamlarınca öldürülmüştür. Yaralı olarak kurtulan kızılderili Red Wolf kıyafetlerini giyip ritüeli yaparken Red Wolf ruhu gelir ve dünyaya gelişinin onun vücudunda olacağını söyler. Kızılderili artık Red Wolf'tur. Annesini öldürdüğü bir kurt yavrusunu da büyüterek van Lunt'tan intikam almayı planlar. O gece takip ettiği kişi de van Lunt'un tetikçilerindendir.
   Red Wolf'un hikayesinden etkilenseler de Iron Man ve Thor Zodyak'a odaklanmalarını ister. Ancak Captain America itiraz eder. Hangi davanın önemli hangisinin önemsiz olduğuna karar verme hakları olmadığını söyler. Bunun üzerine grup üçe ayrılır. Black Panther kendi isteği ile okullardaki sorunla ilgilenmeye karar verir. Iron Man, Thor, Quicksilver ve Captain America Zodyak ile ilgilenmeye karar verirler. Goliath, Scarlett Witch ve Vision ise Red Wolf ile yola çıkarlar....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder