4 Mart 2016 Cuma

AVENGERS 72: Did You Hear The One About Scorpio?


   Captain America New York'un üst düzey üç yöneticisinin kaybolması ile ilgili olarak Avengers'ı toplantıya çağırmıştır. Malikâneye girmek üzere iken Rick Jones ile karşılaşır. Rick acil olarak Avengers ile konuşmak istediğini söylemektedir. Takım toplandıktan sonra bu kaybolmaların arkasında Scorpio (Akrep) adlı suç lordunun olduğu açıklanır. Durum ile ilgili detayları almak için SHIELD ile bağlantı kurduklarına karşılarına Nick Fury değil sağ kolu Dum Dum Dugan çıkar ve Nick'in suikaste uğradığını söyler.
   Duydukları habere inanamayan kahramanlarımıza Rick de hikayesini anlatır. SHIELD'e katılmak için Fury'nin evine gitmiştir. Ancak içeride Fury değil Scorpio vardır. Rick hemen Captain Mar-vell'e dönüşür ve dövüşürler. Scorpio kaçar ama Mar-vell Scorpio'nun elinden bir liste almıştır ve bu listede kaybolan yöneticilerin adı vardır.
   Tüm bunların ne demek olduğunu düşünürlerken birden iletişim cihazları harekete geçer ve karşılarına Scorpio çıkar. Scorpio elindeki Zodiac key ile onları etkisiz hale getirir. Kahramanlarımız kendilerine geldiklerinde hareket edememektedirler. Scorpio onları öldüreceğini ama bunu tek başına yapmayacağını açıklar. Kapı açılır ve 11 kişi girer. 12 burçtan isimlerini almış suç örgütü Zodyak'ın liderleridir.


   Onlar hava atarken, Yellow Jacket ve Wasp karıncalarla iletişim kurarak kendilerini tutan aleti imha ettirirler. Avengers kurtulmuştur. Avengers ile Zodiac arasında kavga başlar. Taurus (Boğa) arkadan Captain America'ya öldürücü darbeyi indirecekken Scorpio engel olur. Scorpio gerçek Scorpio olan kardeşinin yerine geçen ve sahte ölüm haberini yayınlayan Nick Fury'den başkası değildir. 
   Zodiac key'i kullanan Aries (Koç) kahramanlarımızı tekrar zor duruma soksa da Rick Jones'un araya girmesi ile Zodiac kaçar. Tehlike şimdilik önlenmiştir.

[b]Notlar :[/b]
  Mar-vell Kree ırkında görevli bir askerken uğradığı iftira üzerine gezegenini terk etmek zorunda kalmış ve Dünya'ya gelmiştir. Burada insanlara yardım ederken Rick Jones ile karşılaşır ve iki beden birleşir. Biri Dünya'da iken diğeri Limbo'dan seyretmektedir. Bu değişim bileklerindeki bileklikleri birbirlerine çarptırmaları ile olmaktadır.
  Rick Jones bu sayıda Avengers'a Mar-vell ile birleştiğini gizlemiştir.
  Zodiac key, Zodyak kartelinin liderinin kullandığı, kullanana gerçekliği değiştirebilme gücü veren bir anahtardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder