29 Mart 2016 Salı

TEX ÖZEL (!) SERİ Oregon'a Doğru

   
Öncelikle şunu söyleyeyim: Süper ciltlerin küçülmesi kitaplıkta görüntü olarak kötü gözükmekte kabul, ama maceranın okunmasında çok ta büyük bir problem yaşamıyorsunuz.
   Konuya gelince: Tex ve Carson durduk yerde vurulan Ranger arkadaşlarının katilini yakalamak üzere Oregon'a doğru yola çıkarlar. Katil yol boyunca arkasında kanlı bir iz bırakmaktadır. Ancal masum yüzlü, korkak bu genç durduk yere neden adam öldürmektedir anlaşılmamaktadır. Yolda aynı yere evlenmeye gidecek kadınları taşıyan bir kervan ile karşılaşırlar ve birlikte yolculuk ederler.Önlerinde haydutlar, doğa şartları ve kızılderililer vardır. Kervan Oregon'a ulaşabilecek, Tex ve Carson katiili adalete teslim edebilecekler midir?
   Hikayeyi Manfredi yazmış. Bana Tex macerasından çok bir Mr No macerası imiş gibi geldi. Uzaktaki bir hedefe giden bir grup insan, doğa ve yerlilerle mücadele ederler. Bazıları yolculuğu tamamlayamaz.
   Kötü müydü?  Değildi.  Ama western background'unda farklı bir macera gibiydi.  Yine de Tex seven dostların keyifle okumasını dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder