14 Mart 2016 Pazartesi

AVENGERS 86: Brain-Child To The Dark Tower Came


   Nighthawk'u da yanlarIna alan Avengers birlikte roketin fırlatılacağı yere gelirler. Ancak Nighthawk aracı indirirken zaman kaybetmek istemeyen kahramanlarımızı Hyperion, Whizzer ve Dr Spectrum yanlış anlar ve kavga başlar. Kavga sırasında Whizzer roketi ateşlese de, Scarlett Witch mutant güçlerini kullanarak kalkışı engeller. Bu arada yetişen Nighthawk durumu anlatır ve iki taraf kavgayı bırakır.
   Roket dünyanın en zek, çocuğu Brain Child tarafından yapılmıştır. Anne ve babasının radyasyona mahsur kalmaları nedeniyle mutant olarak doğan Brain Child'ın beyni gittikçe büyümüş ve 10 yaşında olmasına rağmen dünyanın en zeki kişisi olmuştur. Ancak kocaman kafası nedeniyle insanlar tarafından ucube olarak görülen Brain Child bu roket sayesinde güneşi novaya dönüştürüp tüm dünyayı yok etmeyi planlamaktadır. 

   Bu arada dünyamızda malikânede Tony Stark'ın icat ettiği boyutlar arası kapıyı açabilecek bir aleti çalıştırıp arkadaşlarını bulmak için Thor, Black Panther ve Iron Man uğraşmaktadır. 
   İki takım birleşip BrainChild'ın üssü olan kara kuleye giderler. İkişerli dört takıma ayrılarak saldırırlar. Saldırılar sırasında güçlerini aşırı kullandığı içi gittikçe yorulan Brain Child'a son darbeyi Hyperion'u üstüne fırlatan Goliath vurur. Brain Child yavaş yavaş güçlerini kaybedip basit bir çocuğa dönmektedir. Dr Spectrum güç prizmasını kullanıp işlemi hızlandırır. Tehlike bitmiştir. Aynı anda Iron Man'in makinesi işe yarar ve kahramanlarımız kendi dünyalarına döner.

   Brain Child'ın karargâhı olan Kara Kule Amerikalı şair Robert Browning tarafından yazılan bir şiirden esinlenerek maceraya katılmıştır. Şiirde Browning "Kara Kuleye Roland adlı bir çocuk gelir" diye başlar. Roland ve Kara Kule daha sonra ünlü yazar Stephen King'in aynı adlı kitap serisinin de temelini oluşturacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder