16 Mart 2016 Çarşamba

AVENGERS 92: All Things Must End


   Alaska'dan dönen kahramanlarımız gazetelerde ve televizyonda çıkan bir haber ile şoke olurlar: Alaska'da kurtardıkları bilim adamları Avengers'a söz verseler bile Kree ırkının dünyamız üzerindeki işgal planını basına sızdırmıştır. Başkan bunun üzerine Senatör H. Warren Craddock başkanlığında bir araştırma konseyi kurar.
   Mar-vell teslim olup her şeyi açıklamak istese de kahramanlarımız oluşabilecek cadı avını düşünerek bunu reddederler. Bu sırada Carol Danvers malikâneye gelip Mar-vell'i saklamayı teklif eder. Kahramanlarımızın da isteği ile Mar-vell kabul eder ve Danvers ile ayrılırlar.
   Komisyona ifade vermeye giden kahramanlarımız halkın tepkisi ile karşılaşırlar. Komisyonda yapılan konuşmalar da Avengers'ın aleyhine gitmektedir. Bu sırada Rick Jones gece gördüğü bir rüya nedeniyle  Mar-vell'in tehlikede olduğunu düşünerek toplantıyı terk eder. Buna sinirlenen Braddock toplantıyı kapatır.
   Malikâneye gelen Avengers halkın zorla malikâneye girip ortalığı harabeye çevirdiğini üzülerek görürler. Ne yapacaklarını düşünürlerken aniden Thor, Iron Man ve Captain America ortaya çıkar. Olanlardan kahramanlarımızı sorumlu tutarak takımı lav ettiklerini açıklarlar. Kovulan dört kahraman malikâneyi terk eder....
   Bu macerada tekrar Carol Danvers ile karşılaşıyoruz. Mar-vell'in dergisinde de olan Carol Danvers daha sonra Ms Marvel olarak kendi dergisinde ve Avengers'da karşımıza çıkacak. Ms Marvel maceraları da zamanında Ali Recan tarafından yayınlanan serilerdendi.
   Bu macerada dile gelen araştırma komisyonu ve saklı uzaylıları araştırma ABD'nde zamanında ciddi problemler yaratmış komünist avına bir gönderme olarak yazılmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder