16 Mart 2016 Çarşamba

AVENGERS 90: Judgement Day


   459 numaralı Kree gözcüsü Mar-vell'in bulunduğu hastaneye gelmiştir. Kahramanlarımız hemen müdahale etseler bile gözcüye yenilirler. Hasta yatan Mar-vell'i yakalayan 459 Ronan'an gelen yeni emirler üzerine Mar-Vell'i öldürmekten vaz geçer. Atavus planını uygulamak üzere esirini de alarak kaybolur.
   Mar-vell'i bulmak için yola çıkmak isteyen Avengers beklenmedik biri tarafından durdurulur. Bu kişi Cape Caneveral uzay üssünün güvenlik şefi Carol Danvers'dir. Danvers'a bilgi veren Avengers, Rick'i de alarak New York'a doğru yola çıkar. Yolda Rick Mar-vell ve Kree ile ilgili bildiklerini anlatır:
   İlkel çağlarda Kree ırkı dünyamıza gelmiş ve bir grup mağara adamının genetiği ile oynayıp çağdaşlarına göre daha zeki yapmışlardır. Bunlar günümüzde Inhumans adı ile anılan ırkın atalarıdır. Kree'lerin amacı yıllar sonra bu ırkın sayesinde dünyamızı yönetebilmektir. Yıllar sonra Mar-vell dünyamıza Kree casusu olarak gelmiş ve olayları gözlemlemek istemiştir. Zamanla ırkımıza duyduğu sempati görevinden vazgeçmesine sebep olmuştur.
   Malikâneye gelen kahramanlarımız Mar-vell'ı kurtarma planları yapamadan Goliath'dan gelen bir mesaj planlarını değiştirir. Alaska'da hükumet adına çalışan Wasp'dan yardım isteği gelmiştir. Kahramanlarımız vakit kaybetmeden Alaska'ya doğru yola çıkarlar.
   Bu sırada Goliath çoktan Alaska'ya varmıştır. Wasp'dan olanları öğrenir: Kaybolan bilim adamlarını araştırmak üzere yola çıkan Yellow Jacket ve Wasp Alaska'nın ortasında ışın saçan bir kule ve bunun çevresinde yeşil bir alan görürler. Olayın nedenini tahmin eden Yellow Jacket Wasp'ı yardım için geri yollar ama kendi kaybolur. Bilgileri alan Goliath bahsedilen yere geldiğinde Ronan ve 459'un saldırısına uğrar ve bayılır.
   Kısa süre sonra Wasp ve diğer kahramanlarımız da geldiklerinde karşılarında 459 ve iradesi kontrol altıa alınmış bir Goliath ile kapışırlar. Çarpışma sırasında Wasp ileriye fırlatılır. Kulede olayları esiri Mar-vell ile izleyen Ronan planını açıklar: Dünya uzun vadede hızlı gelişmesi nedeniyle Kree için tehdit olabilecektir. Atavus planı ile yavaş yavaş tekrar ilkel çağlara döndürmeye çalışmaktadır.
    Baygın Wasp'ın yanına ilkel bir adam yaklaşmaktadır. Bu adam Ronan'ın planı ile ilkel haline dönen Henry Pym'dir. Elinde sopa ile baygın eşine ilerlemektedir.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder