15 Şubat 2016 Pazartesi

SECRET WARS SONRASI MARVEL 3: GUARDIANS OF THE GALAXY


   Secret Wars sonrası Marvel evreninde yayınlanan serilerde sırayı Guardians of The Galaxy alıyor. Geçtiğimiz aylarda Panini tarafından ilk cildi yayınlanan ve akıbeti hakkında (diğer Panini yayınları ile birlikte) iyi haberler alamadığımız bu grubunun yeni serisinin de yazarlığını Brian Michael Bendis üstleniyor. Çizeri ise Velerio Schti.
   Peki seride neler değişti? Öncelikle daha önceki sayılarda X-men'in üyesi Kitty Pryde ve Venom'un takıma katıldıklarından ve Kitty ile Star Lord arasında bir ilişki başladığından bahsetmek lazım. Ancak Peter Quill babasının yerine geçip Spartax gezegeninin kralı olduğu için grubu terk etmiş ve Star Lord ünvanı Kitty Pryde'a kalmıştır. Gamora da ortadan kaybolmuştur.
   Secret Wars serisinin sonunda tüm gerçekliği kurtaran Reed Richards karısı ile ekipten ayrılınca Marvel evreninde Fantastic Four diye bir grup kalmamış olur. Marvel her şeyin değişmesini sağlayan ilk çocuğunu "şimdilik" öldürmüştür. Fantastic Four dağılınca açıkta kalan Thing artık Guardians of The Galaxy'nin bir üyesidir. Johnny Storm'a neler olduğunu ise ileriki yazılarımda anlatmaya çalışacağım.
   Avengers filminde karşımıza çıkan Chitauri ırkı artık Marvel evrenine de girmiş durumda. Kahramanlarımız onlarla savaşırken başka bir tehdit daha ortaya çıkar. Daha önceki maceralarda Kree gezegeni yok olmuştur ve Kree'nin hayatta kalan son sorgulayıcısı bundan Guardians'ı sorumlu tutmaktadır. Bu nedenle kahramanlarımıza saldırır. İntikam için önce Spartax'ı sonra da Dünya'yı yok etmeye planlamaktadır.
   Bendis Secret Wars öncesi bıraktığı yerden takımı yönetmeye devam ediyor. Takımın kadrosundaki değişiklik dışında her şey kaldığı yerden devam etmekte. Bendis şu anda Marvel'ın en başarılı yazarlarından ve bence yazdığı her işin de hakkını fazlasıyla vermekte. Schti'nin çizimleri biraz basit gelse de seri kendini başarı ile okutuyor. Benim görüşüm okunması gereken serilerden olacağı... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder