28 Aralık 2015 Pazartesi

STAR WARS EPIC COLLECTION: OLD REPUBLIC

STAR WARS EPIC COLLECTION: OLD REPUBLIC 1


   Disney'in haklarını almasından sonra Star Wars tekrar Marvel'a dönmüş oldu. Başlangıçta Marvel yetkilileri Darkhorse'un yayınladığı genişletilmiş evreni tanımayacaklarını belirtseler de, altın yumurtlayan tavuğu öldürmemek gerekeni anlayarak bu serileri Epic Collection olarak toplu ciltlerde basmaya başladı. Bunlardan biri de The Knights of The Old Republic serisinin ilk 18 sayısını içeren Old Republic cilt 1.
   Kahramanımız bir padawan. Taris gezegeninde eğitim alan Zayne Garrick, geleceği çok parlak olmayan bir öğrencidir. Kendisinin bir Jedi şövalyesi olması çok zor görünmektedir. Gezegende beş Jedi şövalyesi vardır. Zayne dışında dört arkadaşı daha eğitim görmektedir.
    Şövalye olacakların açıklanacağı gece Zayne toplantıya geç gelir ve korkunç bir olaya tanık olur: Arkadaşları ustalarınca katledilmiştir. Sırada Zayne vardır. Zayne mucize eseri kurtulsa da suç onun üstüne kalır ve hem gezegenin kolluk gücü hem de ustaları tarafından aranmaktadır. Kaçarken beklenmedik dostluklar kuran Zayne kendisine atılan iftiradan kurtulabilecek ve ustalarının ihanetini ortaya çıkarabilecek midir?
   İlk altı sayıyı içeren Commencement adlı macerada olayların gelişimi, nedeni ortaya çıkar. Zayne de kendi yolunu çizer. Star Wars evreninin güzel maceralarından bu seriyi okumayan dostlara tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder