25 Aralık 2015 Cuma

GREEN LANTERN 1

GREEN LANTERN 1

 Sevgili arkadaşlar,
   Altın Madalyon forumunu takip edenler bilir. Forumda en sık yazdığım başlıklardan biri Green Lantern'dır. Bilinen en ünlü Green Lantern ise Hal Jordan'dır
   Hal Jordan düşen bir UFO'ya rastlamıştı ve içindeki uzaylı (Abin Sur) ölürken Hal'e yüzüğünü vermişti. Peki bu yüzüğün kaynağı nedir ? 
    Uzayda Oa adında kırmızı entari giyen cüce mavi adamların yaşadığı bir gezegen vardır. Bu cücelere "Guardians" denmektedir. Çok güçlü olan bu gardiyanlar evreni korumak için kendi adlarına çalışacak bir kolluk gücü kurmayı planlarlar ve Yeşil fener gücü (Green lantern corps) böylece doğar. Gücün üyeleri kendilerine verilen belli bir sektörü korumakla görevlidirler. Suçluları öldürmek dışında her türlü etkisiz hale getirmek onların işidir.

   Dünyanın da içinde bulunan sektörü korumakla görevlendirilen Hal'i eğitmek için zamanın en başarılı Yeşil feneri Sinestro görevlendirilir. Sinestro gerçekten çok güçlüdür ama bu gücü artık kötüye kullanmaya başlamıştır. Kısa bir süre sonra da Hal'le çatışmaya başlar ve en büyük düşmanı olur. 
   Sinestro sonrasında Hal'i bir dönem de yeni başlayan tüm yeşil fenerleri eğiten Kilowog eğitir ve Hal sektöründe görevine başlar. 
   DC evreninde kahramanların yaşadıkları şehirler kendi dünyamızdaki şehirlerle ayni adları taşımayan hayali şehirlerdir ve Green Lantern'in şehri de Coast City'dir. Hal burada yasarken görevlerini de sürdürür ta ki...
    Yazının devamında görüşmek üzere...

2 yorum:

  1. Sevgili dostum ilk yazan sen oldun. Teşekkürler. Yavaş yavaş burayı da dolduracağım inşallah.

    YanıtlaSil