28 Aralık 2015 Pazartesi

GREEN LANTERN: WANTED HAL JORDAN

GREEN LANTERN 7
WANTED: HAL JORDAN

    Hal Jordan'ın bazen gereksiz cesaret gösterilerinde bulunması hem Dünya'da hem de Oa'da sorunlar yaratabilmektedir. Arkadaşları ile birlikte çıktığı uçuş sırasında gereği olmadığını düşünerek yüzüğünü takmayan Hal ve arkadaşlarının uçakları Çeçenistan hava sahasında düşürülür ve teröristlerce esir alınırlar. İki ay boyunca Çeçen zindanlarında işkenceye maruz kalan Hal ve arkadaşları sonunda kaçmayı başarırlar. Başlarına gelenlerden etkilenen Hal'in pilot arkadaşı "Cowgirl" intikam amacı ile tekrar Çeçenistan'a uçar ama uçağı yine düşer. Bunun üzerine Hal bu kez yüzüğünü takarak arkadaşını kurtarmaya gider. Teröristleri yakalar ama arkadaşı orada değildir. Sorgulamaya başladığı sırada teröristler "Global guardians" adlı grup tarafından öldürülür. Gardiyanlar suçu Hal'in üstüne atıp saldırırlar. Hal onlara üstünlük sağlamışken araya giren uzaylılarca etkisiz hale getirilir.
    Hal'e yüzüğünü devreden Abin Sur'un bir oğlu vardır ve Hal'in yakalanması için ödül koymuştur. Amacı Hal'i kendisi öldürmek ve o ölünce sektörün yeni yeşil feneri olmaktır. Uzak bir gezegende de madenlerde Sinestro birliği için sarı yüzük ve fenerler yapılmakta ve yüzükler sahiplerini aramak üzere yola çıkmaktadır.
    Hal kendisini yakalayan uzaylılardan kaçar ama tüm bu olaylar Rusya hava sahasında olduğu için Rus süper güçleri "kırmızı roketler" izinsiz siniri geçtiği gerekçesi ile Hal'i tutuklamak isterler, ama Adalet birliği araya girerek Hal'e yardımcı olur. Hal Cowgirl'ü kurtarır ancak tekrar yakalanır ve Abin Sur'un mezarına getirilir. Bu sırada sarı yüzük dünyadaki sahibini bulmuştur. Düşmanlarına korku salarak etkili olan bu kişi tarafından reddedilen yüzük sıradaki adaya gider bu da Abin Sur'un olgudur, ancak Hal rakibini yener ve sarı fener uzaya kaçar.
    İkinci öyküde yıldız safirinden (Star Sapphire) bahsedilmekte. DC'nin yıllar önceki serilerinde yıldız safiri Hal'i etkilemeye çalışan bu nedenle de kız arkadaşlarını ele geçiren kötü bir uzaylı varlık olarak tanımlanırken, burada farklı bir tasvir verilmekte. Evrenin oluşumu ile birlikte gardiyanlar adaleti sağlamaya karar verirken tüm duygulardan da arınmayı kabullenmişlerdir. Ancak ayni ırktan olan bir grup dişi sevginin engellenemeyeceğini söyleyerek bu yönde yaşamlarını sürdürmeye karar verip Oa'dan ayrılıp yıldız safirini bulmuştur. Bu macerada da önce Carol Ferris'i (Hal'in eski kız arkadaşı) ardından cowgirlü etkileyip Hal'e saldırırlar. Hal onları ikna ederek sevgiyi korumak üzere farklı bir yola girmelerini sağlar artik pembe ( ya da mor) yüzük oluşmuştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder