30 Aralık 2015 Çarşamba

NAMOR: DENİZ ALTI PRENSİ

NAMOR: DENİZALTI PRENSİ
Bilka yayınları Örümcek Adam’ı çıkardıktan kısa bir süre sonra içinde dolgu maddesi olarak diğer kahramanlara da yer verdi.  Bunlar Hulk, Örümcek Kadın ve Indiana Jones idi. Ama ilk dolgu malzemesi, daha önce Örümcek adam ile maceraları aynı dergide yayınlanmış olan denizaltı prensi Namor'du
                Uzun yıllar önce kuzey kutbunun altında yaşayan Atlantis imparatorluğu yeryüzünden gelen sarsıntılarla zarar görmeye başlar. Kral Thakor olayı incelemek için kızı Fenn'i görevlendirir. Fenn olayın kaynağının bir gemi olduğunu fark eder. Gizlice gemiye girmeye çalışırken yakalanır ve kaptana götürülür. Kaptan Leonard McKenzie ve Fenn ilk görüşte birbirlerine aşık olurlar ve Fenn geri dönmez. Ancak kızını merak eden Thakor askerlerini yüzeye yollar. Çıkan çatışmada kaptan McKenzie ve adamları öldürülür. Fenn imparatorluğa geri döner. Kısa süre sonra hamile olduğu ortaya çıkar ve oğlu doğar: Namor. Beyaz teni nedeni ile mavi tenli Atlantisliler tarafından hor görülen Namor zamanla imparatorluğun varisi olduğunu herkese ispatlar. Ayak bileklerindeki kanatlar sayesinde uçabilmekte ve su sayesinde inanılmaz güçlü olabilmektedir. Ancak sudan uzun süre uzakta kalması kurumasına ve gücünü kaybetmesine yol açmaktadır.
                Kraliyet içinde Namor'a karşı husumet besleyenler de vardır: Kuzeni Byrahh içten içe onu kıskanmaktadır. Savaş lordu Krang da Namor'un mevcut konumunu hak etmediğini düşünmektedir.
                İkinci dünya savaşı sırasında olayların Atlantis'i de etkilediğini fark eden Namor insanlarını korumak amacı ile müttefiklere katılır. Müttefiklerin oluşturduğu "istilacılar" (The invaders) takımında Captain America, Bucky, gerçek Human torch ve Toro ile birlikte savaşıp müttefiklerin kazanmasına yardımcı olurlar.
                İkinci dünya savaşı bitmiş Namor krallığına dönmüştür. Günler sakince geçerken buzullar tekrar kırılmaya başlar. Thakorr inceleme görevini Namor'a verir. Buzulların üstüne çıkan Namor başında acayip bir taç olan biriyle karşılaşır. Bu kişi Destiny'dir. Başındaki de Lemurya'nın efsanevi yılanlı tacıdır (serpent crown) Destiny tacın gücü ile Namor'u durdurur ve ona krallığının yok oluşunu seyrettirir. Namor'un anne ve dedesi birçok Atlantis'li ile birlikte ölür. Diğerleri de okyanuslara dağılır. Destiny bunun ardından Namor'un hafızasını siler ve New York'a yollar.
                 Namor yıllarca başıboş olarak yaşar. Ta ki fantastik dörtlü dördüncü sayıya kadar. Ekibi ile kavga eden ve ayrılan Johnny Storm tesadüfen Namor'un da yaşadığı eve gelir. Orada Namor'un inanılmaz gücünü fark edince alev güçlerini kullanıp onu tıraş eder. Karşısındakinin Namor olduğunu fark etse bile Hafızası kaybolan Namor durumu kabul etmez. Bunun üzerine Johnny Namor'u uçurup okyanusa atar. Suya giren Namor hafızasını kazanır, ama yeryüzü insanlarının krallığına yaptıklarını da hatırladığı için onları yok etmeyi planlar. Bu planının karşısında dört kişi durmaktadır: Fantastik dörtlü. Savaş sırasında Namor görünmez kıza aşık olur yine de saldırıya devam eder ancak planı başarısızlığa uğrar. Okyanusa dönen Namor yeni planlar kurar. Hulk, DR Doom ile de ortak hareket eder ancak hep başarısız olur.
                 Son denemesinin de başarısız olması üzerine kuzey kutbuna giden Namor orada eskimoların buz içindeki bir kişiye tapındıklarını görür. Büyük bir sinir ile onlara saldırır ve totemlerini denize atar. Buzul Gulfstream akıntısı ile sıcak sulara gider ve erimeye başlar. Oradan geçen avengers buzulun içindeki kişiyi kurtarırlar. (Avengers #4) Bu kişi Namor'un ikinci dünya savaşında sırt sırta çarpıştığı Captain America'dır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder