30 Aralık 2015 Çarşamba

NAMOR 3

               
            Alfa uçuşu kendi dergisine sahip olduğu zaman ilk sayılarda John Byrne takım üyeleri daha iyi tanınabilsinler diye takım maceralarından çok bireysel maceralar yazar. Bu maceralardan birinde Marinna "Dünyanın efendisi" adındaki uzaylı yaratık tarafından esir alınır. Dünyanın efendisinin amacı doğal olarak dünyanın hakimiyetini ele geçirmektir. Bunu engellemesinde Marinna'ya Susan Storm ve Namor yardımcı olur ve Marinna ile Namor arasında bir yakınlaşma başlar. Ancak alfa uçuşunun tarihi 12. sayısı sonrası uçuş dağıtılır (dergi devam eder). Marinna da denizlerde dolaşmaya başlar.
                Dünyanın efendisi Alfa uçuşunun sayfalarında tekrar ortaya çıkar ve Namor ile Puck'ı esir alır. Burada Marinna'nın gerçek öyküsü anlatılır: Marinna dünyaya gönderilen uzaylı yaratıklardandır. Yumurta içinde beklerken kapak açıldığında ilk gördüğü canlının şekline (bir insanın) bürünmüştür. Oysa onun gibi gelen diğer arkadaşı tam bir canavara benzemiştir ve bu canavar Dünyanın efendisine hizmet etmektedir. Marinna da gerçek DNA yapısının farkına vardığı için değişmeye başlar. Yine de Namor ve Puck'ın kurtulmasına ve efendinin yenilmesine yardımcı olur. Ancak çirkin biri olduğunu düşünerek kendine öldü süsü verir. Marinna'yı kaybettiğini sanan Namor krallığına döner.
                Namor'un en büyük sorunu iki dünya arasında (yeryüzü ve atlantis) sıkışıp kalmış olmasıdır. Her ne kadar Atlantis'in kralı olsa da kan bağı nedeniyle yeryüzü ile de ilişkilerinde bir karmaşa yaşar. İki dünya arasında bir barışı tercih eder. Bu nedenle Atlantis'in Birleşmiş Milletler'e üye olmasını planlar. Bu amaçla da başvurular yapılır. Ancak iki dünyada da düşmanları bunu engellemeye çalışırlar. Namor iki dünyanın sorunlarını da eş zamanlı çözemediği için (bir de kadın meselesi olduğundan) yeryüzü ile ilgilenir. Ancak yine de herşeyi eline yüzüne bulaştırır. Birleşmiş Milletlerce Atlantis tanınmazken, Atlantis konseyi ihtiyaç anında yanlarında olmadığı için Namor'u tahttan indirir.
                Taçsız bir kral olan Namor dünyada dolaşırken ona kollarını Avengers açar. Captain America önderliğinde Avengers Namor'a üyelik teklif eder. O da bunu kabul eder.
                Su altı dünyasının yeryüzünden farkı yoktur. Gelişmiş krallıklar olduğu gibi (Atlantis, Lemurya), başıboş dolaşan vahşiler de vardır. Bunların başında da Attuma bulunur. Attuma ve orduları Namor'un yokluğundan istifade ederek Atlantis'i ele geçirirler. Halkın ümit ve sevgisini kırmak için de Marinna'yı yakalayıp teşhir ederler. Atlantis'liler gerçekten kraliçe olarak bir "canavarı" seçen krallarına kızarlar. Ancak Namor'a destek beklenmedik birinden kuzeni Byrahh'dan gelir. Byrahh Namor'u bu durumdan haberdar eder. Namor yanına Avengers ve Alfa uçuşunu da alarak Atlantis'e saldırır. Attuma'yı devirip hem krallığı hem de Marinna'yı kurtarırlar. Namor Marinna ile olmak için Avengers'tan ayrılır. 
                          Namor'un itirazlarına rağmen hem Avengers hem de Alpha Flight Atlantis'e gelir. Savaşı kazanmalarına rağmen Atlantis halkı kendilerine çirkin bir kraliçeyi layık gören krallarını reddeder. Namor da Atlantis'i terk eder. Ancak Under Siege macerası sırasında ağır yaralanan Hercules'ün durumundan Avengers'ı sorumlu tutan Zeus, kardeşi Poseidon'dan yardım ister. Namor yakalanır ve diğer Avengers ile birlikte Hades'e sürülür. Buradan kurtulan kahramanlarımız Dünya'ya döndüğünde Namor da takıma geri döner. 

                Bir süre sonra Marinna'da değişim kontrol edilmez hale gelir. Artık tam bir deniz canavarına dönmüş ve ortalığı yıkmaktadır. Namor'a yardıma yine Avengers gelir. Uzun süren mücadele sonrası yaratık zayıflamışken onu öldürmek için Kara şövalyenin her şeyi kesen kılıcına ihtiyaç duyulduğu anlaşılır. Ancak ortada bir sorun vardır. Kılıç kanı tatarsa kullanıcısı lanetlenecektir. Bunun üzerine Namor kılıcı kendi kullanır ve Marinna'yı öldürür, ancak lanet kılıcın sahibine yani kara şövalyeye döner. Avengers arkadaşlarına yardım için uzaklaşırken Namor da denizlerde tek başına kalmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder