25 Aralık 2015 Cuma

GREEN LANTERN 3

GREEN LANTERN 3

   Uzayda geçirilen onca zaman Henshaw'un iyice çıldırmasına sebep olmuştur. Artık tek amacı vardır: Dünyayı yok etmek. Herkes onu gerçek Superman sandığı için insanların güvenini kazanmıştır. Amacına ulaşmak için kendine bir ortak seçer: Mongul. Birlikte planlarının ilk aşamasını gerçekleştirirler ve Coast City'i tüm yaşayanları ile birlikte yol ederler. Hal Jordan, Yalnızlıklar kalesindeki teknoloji sayesinde hayata dönen Superman ve diğer yeni Superman'ler tarafından yenilgiye uğrarlar ama artık olan olmuştur.
 Coast city'nin yıkımı Hal Jordan'i uçurumun eşiğine getirir. Artık sağlıklı düşünememektedir. Yüzüğünün gücünü kullanarak Coast city ve yaşayanlarını kendi hayalindeki gibi yeniden yaşatmaya çalışır, ama yüzüğün enerjisi bitince yarattığı hayal yok olur. Gardiyanlar bencilce hareketinden dolayı Hal'i cezalandırmaya karar verirler ve Oa'ya dönüp yargılanmak için teslim olmasını isterler. Oysa Hal'in planı başkadır: Oa'daki ana güç fenerinin gücünü ele geçirmek ve böylece edineceği sonsuz güç ile Coast City'i tamamen hayata döndürmek. 

    Oa'ya giderken diğer yeşil fenerler ona engel olmaya çalışır. Ancak Hal onların çoğunu öldürür ya da ölüme terk eder ve yüzüklerini ellerinden alır. Oa'da önce Kilowog sonra da Sinestro ile çarpışır. Ikisini de öldürdükten sonra fenerin içine girer. Hal fenerin içinde iken Gardiyanlar Yeşil fener birliğinin selameti için içlerinden Ganthet'i son yeşil feneri seçmek için uzaya yollarlar ve kendilerini feda ederler. Fenerden çiktiginda Hal artık gücün yozlaştırdığı bir kişilik, Parallax olmuştur. Uzunca bir süre DC dünyasında eski arkadaşları ile savaşır.



   Yıllar sonra son gece (final night) kısa serisinde dünyanın güneşi söner. Gezegen buzullar altındadır. Kahramanlar Lex Luthor'un da yardımı ile güneşi canlandırmaya çalışırlar. Ancak güneşi canlandırmayı başaracak kişi, kendini feda edip tüm gücünü güneşe veren Parallax'dır ve bu kahramanlık sonrası hayatını kaybeder. Ancak bu yaptığı fedakarşlık intikam ruhu Specter'in gözünden kaçmaz ve Hal'in bedenini kendisine konak yapar. Hal tekrar Green Lantern olana kadar (Rebirth macerasi) Specter olacaktır.



   Hal parallax iken Ganthet kimi yeni yeşil fener olarak bulur dersiniz: Genç bir serbest çizer olan Kyle Rayner'i. Kyle güce kavuşur ama ona gücü nasıl kullanacağını öğretecek kimse de yoktur. Her şeyi kendi başına öğrenmek zorundadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder