25 Aralık 2015 Cuma

GREEN LANTERN 2

GREEN LANTERN 2

   Bir önceki konuya devam etmeden önce bazı ek bilgiler vermem gerekiyor: 

   Yeşil Fener Birliği'nin kullandıkları yüzükler kullanıcısının hayal gücüne göre çok değişik şekillerde kullanılabilmekte ve oldukça da etkili olabilmektedir. Ancak bir tek zaafları vardır: Sarı renk. Bu nokta ile ilgili ileride daj-ha detaylı açıklamalar da yapacağım. 
   Bu fikri baz alan DC yazarları Green Lantern'in karşısına yüzüğüne direnebilecek bir düşman çıkarmayı planlamış ve Mongul'u yaratmışlardır. Mongul sapsarı teni ve iri cüssesi ile Savaş Dünyası denen bir gezegeni demir yumruğu ile yönetmektedir. En büyük zevki adam dövmek olan bu sadist kişilik ayrıca gezegende gladyatör dövüşleri düzenlemektedir. Bu nedenle de kiraladığı serseriler uzayda, arenada dövüşecek kurbanlar toplamaktadırlar. Bir gün böyle biri bulunur ve gezegene getirilir. Bu kişi Superman'dir. 
   General Zod ve arkadaşlarını öldürdüğü için kendini dünyadan süren Superman, oksijen tüpünde hava kalmadığı için bayılmış ve ele geçirilmiştir. Superman arenada doğal olarak çok başarılı olur, ancak rakiplerini öldürmeyi reddetmesi tepki çeker ve sonunda Mongul ile dövüşür.

    Bahsetmek istediğim bir diğer hikaye yine Superman dergilerinden. 
Ünlü bilim adamı Hank Henshaw, eşi ve iki arkadaşı bilinmeyeni araştırmak üzere roketle uzaya giderler ancak burada radyasyona maruz kalırlar ve gemileri dünyaya düşer. Dört insan da değişik güçler kazanmıştır, ancak güçleri onları ayni zamanda öldürmektedir. Zamanla üyelerden ikisi ölür, Henshaw'da aklini kaçırı ve ortalığa zarar vermeye baslar. Superman'in müdahalesi ve karısı ile yaptığı konuşma sonrası sakinleşen Henshaw bilincini makinelere aktarır ve onların aracılığı ile Superman'in savaş gezegeninde bulup yanında getirdiği Kripton yapısı küçük alet ile bilincini uzaya geri gönderir.



    Son olarak ta hepimizin zamanında okuduğu, Superman'in ölümü macerasına dönmek istiyorum. Hatırlarsanız, Doomsday ile yaptığı dövüş sonrası Lois Lane'in kollarında can veren Superman'in cenazesi sonrasında Metropolis'te 4 farklı Superman ortaya çıkmıştı: Zenci Superman, Superboy, Kriptonlu Superman ve Cyborg Superman. İşte bu 4 Superman'den cyborg olanı uzaydaki yolculuğunu tamamlayıp, oradayken iyice çıldıran ve dünyaya dönen Hank Henshaw'dur. Henshaw uzayda ögrendiği bilgileri gücü ile birleştirip kendine, Superman'e benzeyen cyborg bir vücut yapmıştır.


      Bu kadar bilgiyi Green Lantern'a nasıl bağlayacaksın diyorsanız.....
      O da bir sonraki yazıda.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder