26 Aralık 2015 Cumartesi

GREEN LANTERN CORPS RECHARGE

GREEN LANTERN 5
GREEN LANTERN CORPS RECHARGE

   Hal Jordan'ın DC evrenine başarılı dönüşünün ardından diğer Yeşil Fener üyelerinin de dönmesi gerekiyordu. Bunun üzerine DC, Yeşil Fener aleminin ikinci kitabını kısa süre içinde yayına sürdü: Yeşil fener birliği (Green lantern corps) ve ilk maceranın adı da Recharge idi.
   Hal Jordan’ın dönmesi ve Ganthet'in yeni gardiyanları oluşturması üzerine artık sıra yeni yeşil fenerler seçmeye gelmiştir. Bunlardan biri Sinestro'nun gezegeninde doktorluk yapan Soranik Natu, diğer ikisi de yıllardır savaş içindeki iki düşman gezegen olan Rann ve Thanagar'dan Vath Sarn ve Isamot Kol'dur.
   Hal Jordan ve John Steward dünyanın da içinde bulunduğu sektörü korumakla görevlendirilirken, Kyle Rayner ve Guy Gardner Oa'ya çağrılır. Guy kendi yöntemi ile vedalaşır ve Oa'ya giderler. Burada Kilowog ile birlikte yeni seçilen yeşil fener adaylarını eğitmek görevi verilir. Ancak Soranik Natu görevini kabul etmeyip gezegeni terk eder.
   Kısa bir süre sonra Vath Sarn ve Isamot Kol'e ileri bir sektörde gayri resmi trafik polisliği görevi verilir. Sektördeki bir güneşte düzensizlik olduğu için oradan geçebilecek gemilere tehdit oluşmaktadır. Ayni anda Rann ve Thanagar gemileri de kendi başına Green Lantern olan ve birliğin yüzüklerini üreten Mogo adlı gezegene saldırmışlardır. Kyle, Guy ve diğer tecrübeli fenerler müdahaleye giderler. Görevlerini başarırlarken Soranik Natu'dan psikolojik bir imdat alırlar. Ancak imdat Vega sistemindedir ve orası Gardiyanların yetki alanı dışındadır. Kyle ve Guy, arkadaşlarının itirazlarına rağmen Vega sistemine giderler.
   Isamot Kol ve Vath Sarn ise yardıma gelen Kilowog ile kara deliğe dönen yıldıza düşerler. Aslında bu yıldız Vega sistemine açılan kapıdır ve bunu bahane eden örümcek yapılı Vega'lılar Oa'ya saldırır. Her şey fener birliği için kötü gitmektedir. Düşman gemileri sarı renktedir ve yüzükler de tam etkili olamamaktadır. Hal ve John da yardıma gelir ama çözümü bulan Guy Gardner'dir: Gemiler yerine ana gezegene tam güçle saldırmak. Plan başarılı olur ve birlik bir zafer daha kazanmıştır.

   Soranik Natu Yeşil fener olarak kalmayı kabul eder. Vath Sarn ve Isamot Kol de birbirlerine saygı duymaya başlamıştır.
Isamot Kol

 
Vath Sarn

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder