30 Aralık 2015 Çarşamba

NAMOR 2

Namor yıllar boyunca sık sık yeryüzü insanları ile kapışmıştır. En fazla savaştıkları da Fantastik dörtlüdür, ama her zaman savaşlar bittikten sonra geri döneceği bir evi olmuştur: Atlantis. Krallığın başında, içten ve dıştan tehditlere karşı hep mücadele vermiştir. Atlantis'te en büyük destekçileri ona yol gösteren Lord Vashti ve nişanlısı Dorma olmuştur. Dorma ona seven kalbin gücünü göstermiş ve Namor'un düzgün bir kral olmasında destek olmuştur.
                Batık bir diğer krallık olan Lemurya'nın kraliçesi Lyrra Namor ile evlenip iki krallığı birden yönetmeyi planlar. Bu nedenle Leydi Dorma'yı kaçırır ve yerine geçer. Düğün sonrası gerçek yüzünü gösterir. Ancak Atlantis kanunları açıktır: Namor Leydi Dorma ile evlenmiştir. Bunun üzerine Lyrra Dorma'yı yeryüzüne götürüp bir su tankının içine hapseder ve Namor'dan kendisi ile evlenmesini aksi takdirde Dorma'yı öldüreceğini söyleyip tankı deler. Sular yavaşça boşalırken Namor Lyrra ile dövüşüp onu yener. Ancak geç kalmıştır. Susuz kalan Dorma ölür. Namor krallığına geri döner.
Namor krallığına döndükten sonra değişik kahramanların kitaplarında konuk olmaya devam eder. Bir süre sonra meydana gelen olaylar Namor'u Dr Strange, Hulk ve gümüş kayakçı ile bir takım kurmaya iter. Bu takımın diğerlerinden farklı olarak sabit bir kadrosu ve buluşma yeri yoktur. Takım olmayan takım diye anılan bu takımın adı Savunucular (Defenders) idi. Yıllarca Namor bu ekibin bir parçası olarak çalıştı. Ta ki öğrendikleri bir kehanete göre dördünün bir arada olmasının dünyayı yok oluşa getireceğini öğrenene kadar. Bunun üzerine ekip dağılır.
                Bütün bunlar olurken Kanada kendi süper insanlardan takımını kurmuştu: Alfa uçuşu (Alpha flight) Efsanevi yazar ver çizer John Byrne tarafından X-men'e alternatif olarak yaratılan bu grubun başında Wolverine'in olması planlanırken Wolverine'in X-men'e katılması üzerine yakın arkadaşı, bilim adamı James McDonald Hudson zoraki olarak bu göreve gelir. Kanada bayrağını üzerine kostüm olarak giyer ve Gardiyan adını alır. İlk görevi de Wolverine'i geri getirmektir, ancak iki kere denemesine rağmen başarısız olur.
                Alfa uçuşunun gardiyan dışındaki üyeleri şunlardır:
   Sasquatch: Kanada'da ormanlarında yaşadığı inanılan koca ayak benzeri yaratıktan ismini alan süper güçlü kahraman.
   Northstar: Marvel'ın ilk gay kahramanı. Uçma ve süper hıza sahip
   Aurora: Northstar'ın ikiz kardeşi. Kişilik bölünmesi yaşıyor. Süper hızlı. Kardeşi ile el ele tutuştuğunda göz kamaştırıcı bir ışık yayıyorlar
   Puck: Akrobatik yetenekleri ve taktik zekası olan bir cüce
   Snowbird: Kanada'nın yerli tanrılarının yeryüzüne inmiş yaratıkları öldürmek üzere yolladıkları kızları
   Shaman: Yanında taşıdığı keseden başka boyutlardan nesneler çıkarabilen, büyü gücü olan bir tıp doktoru

   Marinna: Suda yaşayan Namor'a benzer güçleri olan uzaylı yaratık

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder