24 Aralık 2015 Perşembe

GİZLİ İSTİLA

GİZLİ İSTİLA


    Marvel evreninde kılık değiştirme yeteneğine sahip iki uzaylı ırk vardır: Skrulllar ve Darkonlar. Gerçi Rom'un 50. sayısında iki ırkın akraba olduklarından bahsedilmiştir, ama yine de ön planda olan ırk uzun kulakları, kurbağamsı yapıları ve yeşil renkleri ile skrullardır. İlk olarak Fantastik dörtlünün ikinci sayısında ortaya çıkmışlar, fantastik dörtlünün güçlerini taklit ederek onları insanların gözünde küçük düşürmeye çalışmış ve başarısız olmuşlardır. Daha sonra bu 4 skrull Reed Richards tarafından hipnotize edilerek kendilerini inek sanarak dünyada yaşamaya başlamışlardır. (İthal ete hayıırr!!   :D )

   Sıklıkla fantastik dörtlü ile çarpışan bu ırk yıllar içinde diğer kahramanların da (özellikle Avengers'ın) yoluna çıkmıştır. Reed Richards tarafından diriltilen Galactus (John Byrne'ün yazım ve çizimi ile Alfa tarafından yayınlanmıştı) Skrull merkez dünyasını yemiş, dağılan skrullar uzayda amaçsız olarak dolaşmaya başlamışlardır. Hatta bu nedenle Mr Fantastic gezegenler arasi bir mahkemede yargılanmıştır. Yine fantasik dörtlü ve avengers'ın yıllık özel sayılarında skrullar biçim değiştirme yeteneklerini kaybetmişlerdi, ancak daha sonra bu yeteneklerini tekrar kazanmışlardı.

   Son yıllarda Avengers'ı yazan Brian Michael Bendis tarafından yazılan bir dönem Wolverine'i çizen Leinil Francis Yu tarafından çizilen 8 sayılık (yan kitaplardan bahsetmiyorum bile) Gizli istila taht dünyasının yıkımının hemen sonrasında planlanmaya baslanıyor gibi gösterilmekte. Hulk'un uzaya gönderilmesi gibi birçok lüzumsuz işe imza atan İlluminati grubu (bu macera illuminati trade'inde yayınlanmıştır) skrullar tarafından yakalanır ve incelenirler, daha sonra ellerinden kurtulurlar ama bilgiler artık skrullar tarafından öğrenilmiştir.

    Daredevil'in sevgilisi olan ve Bullseye tarafından öldürülüp sonra dünyaya tekrar döndürülen Elektra (Marvel'da ölenle ölünmüyor sözü çok geçerlidir) ninja katillerden oluşan Hand grubuna liderlik etmeye baslamıştır. Luke Cage ve arkadaşlarının oluşturduğu ve Tony Stark'ın yönetiminden iç savaş sonrası kaçıp yeraltına sığınan avengers ile hand'in çarpışması sırasında Elektra öldürülür ve görülür ki Elektra Elektra değil bir skrulldır.

    Spider woman cesedi Tony Stark'a verir. Stark da Mr Fantastic ve Henry Pym'i çağırarak skrulların nasıl farkedilmeden dünyada dolaştıklarını araştırmak ister. SHIELD'in uzaylıları denetlemekle görevli birimi SWORD efsanevi ajan Dum Dum Dugan tarafından denetlenirken bir skrull gemisinin vahsi bölgeye (Savage land) indiği görülür. Iron man spider woman'a devlete bağlı Avengers'ı toplamasını ister, ancak o Luke Cage'i de arar ve iki grup orada karşılaşır. Geminin kapısı açılır ve karşılarında skrullar tarafından kaçırıldıklarını ama kurtulup dünyaya geri döndüklerini söyleyen bir grup dünyalı kahraman vardır ki bunların bir kısmı halen dünyada aktiftirler (Hangisi skrull ?)

    Eş zamanlı olarak Dum Dum Dugan (ki Skrull onun yerine geçmistir) SHIELD uzay üssünü, dünyadaki SHIELD ajanı kılığındaki skrullar da Tony Stark'a ait tüm teknolojilere yönelik bir bilgisayar virüsü saldırısı ile uçan kaleyi düşürür. İstila başlamıştır. Kimin gerçek kahraman, kimin Skrull olduğu bilinmeyen bir ortamda savaş kaçınılmazdır.
    Uzun zamandır bu istilaya hazırlanan Marvel evreni istila sonrası daha da karışır. En önemlisi kahraman olarak görülen Norman Osborn'un ABD'nin en yetkili kişisi olmasıdır. Marvel evreni daha karanlık bir döneme girmiştir (Dark Reign).
      Ülkemizde Marmara çizgi tarafından yayınlanan bu seriyi okumanızı öneririm. Bir güzel yanı da serinin Avengers maceralarının da ülkemizde yayınlanması ve bu serilerin kapaklarının klasik Avengers kapaklarının Skrull versiyonu olması.
    Bol çizgi romanlı günler


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder