21 Eylül 2018 Cuma

  NEW MUTANTS
    X-men klasik seri okuyan dostlarımız bilir. Kahramanlarımız Shiar tahtını elegeçirmek isteyen Deathbird ve ona yardım eden Brood ırkı tarafından kaçırılır. Herkes onların öldüğünü zannetmektedir. Aslında Brood ırkı yeni kraliçelerinin oluşması için kahramanlarımızın bedenlerine ana kraliçenin yumurtalarından bırakmış ve onların doğmasını beklemektedir. Ekibin nasıl kurtulduğu bu yazının konusu değil. Sadece öğrencilerini öldü bilen Xavier okulu kapatır ve bir daha mutantları eğitmemeye karar verir. Ta ki....

x-men brood ile ilgili görsel sonucu 
marvel team up 100 ile ilgili görsel sonucu

   Marvel Team up 100. sayıya kadar. Bu sayıda Örümcek adamın bedeni Xian Coy Mahn adlı genç bir mutant tarafından ele geçirilir. Xian Örümcek adamı kullanarak kötü kalpli amcasının elinde bulunan küçük kardeşlerini kurtarmak istemektedir. Ancak bu saldırı için yanlış zaman seçmiştir. Çünkü bir etkinlik için Fantastic Four da oradadır ve örümcek adama müdahale ederler. Ekip ve Örümcek adam daha sonra durumu anlayıp genç kıza yardım etmeye karar verirler ancak Xian'ın aynı güçlere sahip erkek kardeşi tarafından engellenirler. Ancak Xian büyük bir fedakarlık yaparak kardeşini öldürür ve hem kahramanlarımızı hem de kardeşlerini kurtarır. Bunun üzerine Reed Richards genç kızı güçlerini düzgün öğrenebilsin diye onu Xavier'e yollar. Böylece Xavier istemeden de olsa tekrar bir öğrenci alır. Ama Xian'ı başkaları da takip edecektir....

new mutants ile ilgili görsel sonucu
      
     İskoçya kırsalında yaşayan Rahne Sinclair adındaki genç kız kendini kurda dönüştürmektedir. Ancak bunun şeytanın işi olduğuna inan halk tarafından linç edilmek üzere iken Prof. Xavier'in eski sevgilisi, genetik değişimler üzerine araştırmalar yapan Dr. Moira MacTaggert tarafından kurtarılır. Moira genç kızı da alıp New York'a doğru yola çıkar.

new mutants graphic novel ile ilgili görsel sonucu
   Kentucky'de, babası kömür madenlerinde ölem Samuel Guthrie ailesini geçindirmek için aynı işe girer. İşinin ilk gününde maden göçüğü olur. Panikleyen Guthrie farkında olmadığı gücünü ortaya çıkarır ve toptan fırlatılmış bir gülle gibi yıkıntıları delerek yüzeye çıkar. Genç adamın gücünü kullanması Hellfire klübünün iç çemberinin üyesi olan Donald Pierce tarafından fark edilir. Gerçek amacı tüm mutantların ölmesi olan yarı robot Pierce genç adamı kandırır ve kendi adına çalışmaya ikna eder.

new mutants graphic novel ile ilgili görsel sonucu

    Dedesi ile yaşayan genç Çeyen kızılderilisi Danielle Moonstar insanların zihinlerinden en çok arzuladıkları ya da en korktukları şeyleri açığa çıkarma yetisine sahiptir. Dedesi Danielle'in haberi olmadan oğlunun eski dostu Charles Xavier'i çağırır. Ancak Xaiver gelene kadar Pierce'in adamları tarafından öldürülür. Danielle dedesinin katili olarak yanlışlıkla Xavier'i sanıp ona ve yanındakilere saldırır. Bu sırada Pierce'in adamları ortaya çıkar ve gerçek anlaşılır. Danielle dedesinin son isteğini yerine getirmek üzere Xavier'e katılır.

new mutants graphic novel moonstar ile ilgili görsel sonucu

    Brezilya'nın sayılı iş adamlarından Emanuel Da Costa'nın oğlu Roberto, okullar arası bir futbol maçı sırasında çıkan kavga sırasında güçlerini kazanır. Güneşin enerjilerini içine alarak çok kuvvetli biri olur. Kavga bitmiş ancak genç Roberto'nun güçleri herke tarafından fark edilmiştir. Bunlardan biri de Pierce'dir. Pierce Roberto'nun kız arkadaşı Julliana'yı kaçırır. Kız arkadaşını kurtarmak isteyen Roberto Pierce'e teslim olur. Ancak Xavier de Pierce'ın esiridir ve öğrencileri onu kurtarmak için oradadır. İki ekip arasında kavga başlar. Sam Guthrie önce Pierce'in tarafında olsa da sonradan ne yapacağına karar veremez. 
new mutants graphic novel ile ilgili görsel sonucu

    Bu sırada Pierce'ın adamlarından biri Roberto'ya ateş eder. Ancak Julliana araya girer ve kurşunu yer. Genç kız orada ölür. Kavga kazanılsa da bedeli ağır olmuştur. Yine de gençler bir araya gelmiştir. Xavier eski öğrencilerinin başına gelenleri de düşünerek yeni öğrencilerini sadece eğiteceğini ve onları ASLA göreve yollamayacağını söyler. Böylece yeni bir takım kurulmuştur.

new mutants graphic novel ile ilgili görsel sonucu

    Kısaca kuruluşunu anlattığım New Mutants ABD'nde 100 sayı sürdü. Üyeler değişti, bazıları öldü ama hep genç kaldılar. Ergenlik sorunları hep başlarına dert açtı. Başka yazılarımda bu ekip hakkında bilgi vermeye çalışacağım. Uzun süre blog'a ara verdiğimi biliyorum ama imkan oldukça yazmaya devam edeceğim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder