20 Mart 2017 Pazartesi

BATMAN: VENOM

batman venom ile ilgili görsel sonucu

    80'li yılların sonuna doğru DC yeni bir Batman serisini çıkarmayı planlar: Legends of the dark knight.  Bu seride Batman'in eş zamanlı maceraları değil de, ilk yılları anlatılır ve farklı türlerde (korku, psikolojik vs) maceralar vardır.  Batman efsanesinin bazı iyi maceraları da bu seriden çıkar. Venom bu seri içinde yayınlanan beş bölümlük bir macera. Yazarı Batman serilerinin editörü olan ve çizzgi roman tarihinde önemli bir yeri olan Dennis O'Neill. 
denny o'neil ile ilgili görsel sonucu

denny o'neil daredevil ile ilgili görsel sonucu

    Dennis O'Neill gerçekten çizgi roman dünyası için önemli isimlerden. Çoğu çizgi roman okuru onu Batman serilerinin editörü ve yazarı olarak bilir. Jason Todd'un öldüğü A Death In The Family macerasında Todd'un geleceğine karar vermeyi okurlara bırakan ekibin başındadır. Ancak O'Neill'in ismi farklı yerlerde de karşımıza çıkar. Marvel'ın en başarılı editörlerinden biridir. Burada da Daredevil'in editörlüğünü yapmış ve Frank Miller'ı yazarlık koltuğuna getirmiştir. Kısa bir süre için Daredevil'ın yazarlık koltuğunda da oturmuştur. Ayrıca Grren Lantern ve Green Arrow'u ABD'nin bir ucundan diğerine dolaştırmış ve gençlerde uyuşturucu sorununa dikkat çekmek için zamanında olay yaratan bir macera da Green Arrow'un partneri Speedy'i bağımlı yapmıştır. 
denny o'neil green lantern ile ilgili görsel sonucu
     Konumuza dönecek olursak: Batman Sissy adlı küçük bir kızın kaçırılmasını araştırmaktadır.  Kızı çökmek üzere olan bir kanalda bulur.  Ancak kızı kurtarmak üzere iken kanal çöker. Önündeki kayaları kaldıramaya gücü yetmediği için çocuk boğularak ölür. 
batman venom ile ilgili görsel sonucu

batman venom ile ilgili görsel sonucu
   Kızın babası ile konuşan Batman adamın bir bilim adamı olduğunu ve insan üstü güç veren bir hap bulduğunu öğrenir.  Hapı kullanan Batman insanüstü bir güce sahip olur ancak bu güç geçicidir ve hapı tekrar hapı kullanması gerekmektedir. Kısaca Batman hapa bağımlı olur. Hapı almak istediğinde kendisini emekli bir general ve korkunç projesinin ortasında bulur. General başta oğlu olmak üzere birçok kişide hapı kullanarak kiralık bir ordu kurmayı planlamaktadır. Bağımlılığı yenmek ve planı önlemek için zamanı azdır. 
batman venom ile ilgili görsel sonucu

batman venom ile ilgili görsel sonucu

   Çok ince yazılmış, Bruce Wayne'in sıradan bir insan olmasının verdiği sıkıntının altında ezilmesinin iyice anlatıldığı bir macera.  Batman bir süper kahraman değil bir insan olduğunu anlamakta ve bunun ile  mücadele etmektedir.  Batman tarihinin en iyi maceralarından biri. Mutlaka okunmalı. 
batman venom ile ilgili görsel sonucu

   Ayrıca Venom denilen bu ilaç sonraki sayılarda Bane tarafından kullanılacak ve efsane Knightfall macerası yaşanacaktır. 
batman knightfall ile ilgili görsel sonucu

1 yorum:

  1. Karamba Rumar, demek "Batman tarihinin en iyi maceralarından biri. Mutlaka okunmalı. " öyle mi? Önce bulup almalı, sonra okumalı demek ki... Takipteyim:)

    YanıtlaSil