14 Şubat 2017 Salı

BATMAN Earth One Vol:2

batman earth one volume 2 ile ilgili görsel sonucu

  Herkese merhaba. 
  Alternatif Batman öykülerinden Earth One ikinci cildi ile huzurlarımızda. Bir önceki kitapta Bruce Wayne'in Batman olmaya çalışmasını, çürümüş bir Gotham'da polislik yapmaktan çok hayatta kalmaya çalışan James Gordon ile tanışmıştık.
  Bu ciltte Bruce biraz daha ayaklarının üzerinde durmakta. Ancak serserileri pataklamak dışında bir şey de yapamamakta. DC evreninde Batman'i diğerlerinden farklı kılan zekası ve dedektiflik becerileri bu kitapta yok. O kadar bilgisiz ki bir noktada suç mahaline bodoslama daldığında Gordon tarafından uyarılıyor. Ancak Gordon'a güveni tam ve ondan yardım isteyebilecek kadar da alçak gönüllü.
batman earth one volume 2 ile ilgili görsel sonucu

   Gordon ise Gotham'ı düzeltmek için savaşırken başına bir iş gelmesin diye kızını il dışına okumaya yollamış, ortağı Bullock'un alkol sorunu yüzünden tek başına işleri yürütmek zorunda. Ama kendinden daha emin ve daha güçlü.
   Batman tarihinden Üç değişik karakter ile karşılaşıyoruz. İlki kitabın kötüsü olan Riddler. Bulmacalarının ardına saklanıp toplu cinayetler işleyen bir psikopat. Bulmacasına doğru cevap verilse de cinayeti işlemketen vazgeçmiyor. Orjinal evrenden daha sert.
    İkinci karakter Killer Croc. Lağımda yaşayan bir "ucube" olarak sunulmuş. Ben özellikle Croc'un sunuluş şeklini çok mantıklı buldum ve beğendim. Görünümünün nedeni oldukça iyi anlatılmış.
batman earth one volume 2 ile ilgili görsel sonucu

   Son olarak ta Harvey Dent. Hırslı bölge savcısı burada da aynı durumda ve Bruce ile aralarında da bir düşmanlık var. Amaca ulaşmak için her yolu mübah gören Dent bu kararlarının cezasını da çekecektir. Ancak beklediğiniz gibi değil.
   Toparlamak gerekirse ilk kitaptaki eksiklerin veya hataların iyice görülüp düzeltilmeye çalışıldığı, daha oturaklı bir öykü ile karşı karşıyayız. Bruce/Batman'in suçla savaşı sırasında gelişmesi ve kurduğu dostluklar güzel sunulmuş. İlk kitap hakkında yazdığım olumsuz eleştirilerin yerinde bu sefer daha eli yüzü düzgün bir iş çıkmış. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder