23 Eylül 2018 Pazar

INFERNO-1

x-men inferno ile ilgili görsel sonucu

     Mutant aleminin Marvel evreninin bayrak gemisi olduğu dönemde hemen her yaz mevcut üç dergiyi içine alan crossover maceralar yazılması bir gelenek halini almıştı. Bir yandan satış garantisi sağlayan bu maceralar aynı zamanda mutant evreninde önemli dönüm noktaları da oluşturmakta idi. Bu maceralardan biri de Inferno'dur. Önümüzdeki birkaç yazı boyunca size bu macera hakkında detaylı bilgiler vermeye çalışacağım. Ancak maceraya geçmeden önce bu evren konusunda eksikleri olan arkadaşlara da yardımcı olsun diye bu noktaya kadar olan olaylar hakkında bir özet de sunmak istiyorum. Hazırsanız
Ä°lgili resim

       Jean Grey'in ayda ölümünden aylar sonra Scott Summers (Cyclops) büyükbabalarını ziyarete gittiğinde genç bir kadınla tanışır: Madelyne Pryor. Scott'ın şaşırmasının en önemli sebebi Madelyne'in ölen Jean Grey'e ikizi kadar benzemesidir. Bazı detaylar da Scott'ın kafasında soru işaretleri oluşturmaktadır: Madelyne de Jean Grey'in öldüğü gün, içindeki herkesin öldüğü bir uçak kazasından kurtulmuştur. Yıne de Scott zaman içinde şüphelerini bir kenara bırakıp Madelyne ile bir ilişkiye girer. Ancak genç çifte mutant kötülerden Mastermind musallat olur. İnce ince dokunuşlar ile Scott'ın kafasındaki şüpheleri arttırır. Scott ve X-men malikanelerinde yaşadıkları zorlu bir macera sonrası Mastermind'ı yenerler. Genç adam ve Madelyne evlenir.

uncanny x-men 175 ile ilgili görsel sonucu
cyclops marries madelyne ile ilgili görsel sonucu

        Cyclops evlilik sonrası X-men'den ayrılır. İkili Alaska'ya yerleşir ve Nathan Christopher Summers adında bir oğulları olur. her şey yolunda giderken Avengers üyesi Captain Marvel dişen bir uçağı bulmak için Hudson nehrine daldığında dipte bir koza keşfeder. Takım arkadaşları ile bu kozayı çıkarıp Avengers malikanesine getirirler. Yaşadıkları Baxter binası Dr. Doom tarafından yok edildiği için yenisi inşa edilene kadar malikanede kalan Fantastic Four'un lideri Reed Richards kozayı inceler. Kısa bir süre sonra gerçek anlaşılır: Kozanın içindeki Jean Grey'dir. X-men 100. sayı sonrası dünyaya dönerken Phoenix gücü ile birleştiğinde kendisi bu koza içine konmuş ve yerini Phoenix gücü almıştır. Ayda ölen de odur. 

return of jean grey avengers ile ilgili görsel sonucu

return of jean grey avengers ile ilgili görsel sonucu

return of jean grey avengers ile ilgili görsel sonucu

      Xavier'in ilk öğrencilerinden geri kalanı (Beast, Angel ve Ice Man) o sırada Defenders adlı takımın üyeleridir. Ancak takım dağılma kararı almıştır. Herkes kendi yoluna gitme kararı alırken Reed Richards'dan gelen bir telefon ekibi New York'a getirir.
       Alaska'da mutlu bir hayat yaşayan Summers ailesinin hayatı da benzer bir telefon ile dağılacaktır. Jean Grey'i gören Angel Scott'ı arar. Sevdiği kadının yaşadığını öğrenen Scott, Madelyne'e bir açıklama yapmadan, onları bırakıp kızgınlıkla New York'un yolunu tutar.
      Gördüğünüz gibi daha Inferno'ya yaklaşamadık bile. Ama geniş bir evren hakkında detaylı bilgiler vererek sizi o zamana hazırlamaya çalışacağım. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder