24 Nisan 2016 Pazar

Superman Yeni Dünya Cilt 1


   Yapı Kredi Yayınları birbirinden kaliteli çizgi romanlar çıkarmaya devam ediyor. Her ne kadar basım sıklığı pek düzenli olmasa da, bu yayınları okumak büyük bir keyif veriyor. Bunlardan biri de Superman: Yeni Dünya. Şu ana kadar üç cildi yayınlanmış. Peki şimdi neden yazıyorum?  Üç cildi de arka arkaya okumaya başlıyorum da ondan. Bu da bana detaylı bir inceleme şansı doğuruyor.

   İlk cilt Clark'ın Metropolis'e gelişiyle başlıyor. Daha başında farklı bir kitaba başladığınızı anlıyorsunuz. Çünkü Clark daha Dünya'daki yeri konusunda kararsız.  Kostümünü bile giymemiş. Şehre trenle geliyor. Bir arayış içinde.  Ne olacağını, güçlerinle ne yapmak istediğini bilmiyor. Değişik işlere baş vuruyor. Sproculuktan, bilim adamlığına kadar hepsinden de hatırı sayılır teklifler alıyor.  Onu tek reddeden ise eski şaşalı günlerini arayan Daily Planet.
 

   Clark ne yapacağını düşünedursun ABD hükumeti de onu dünyaya getiren roket incelemeye çalışmakta. Tabi bir sonuç ta elde edememekte. Tam bu sırada kader Clark'ın elindeki seçme hakkını yok eder ve uzaydan gelen tehdit hem dünyayı hem de Clark'ı yok etmek amacı ile saldırıya başlar. Bu sıradan bir tehdit değildir ve Dünya'ya sırf Clark'ı aramak için gelmiştir.

   Superman orijin öyküleri içinde en başarılı olanlardan bir tanesi ile karşı karşıyayız.  Öykünün sunumu,  anlatımı ve çizimi harika. Hele Kripton'un yok olma sebebinin sunumu da bence çok başarılı. Clark'ın insanlık için bir şeyler yapamaya karar vermesinin arkasındaki nedenler de güzel sunulmuş. Özellikle kitabın sonunda Clark'ın Superman ile "yaptığı" röportaj karakter ile ilgili soruların bir kısmını da ortadan kaldırıyor.  Superman ile  ilk defa tanışanlar ya da mevcut halinden sıkılanlar için çok doğru bir tercih olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder