29 Nisan 2016 Cuma

SUPERMAN YENİ DÜNYA 2

 

   Bir yanda güçleri yüzünden insanlar ile ilişkilerini sınırlamaya çalışan Clark, öte yanda tesadüfen elde ettiği güçler nedeniyle insanları nasıl öldürebileceğini düşünen ve gücü aklını başından alan Parazit. İlk defa bir Superman macerasında Lex Luthor veya Brainniac'dan önce Parazit karşımıza çıkıyor.

   Clark yeni bir eve taşınırken bir yandan da komşusu Lisa Lasalle ile bir "arkadaşlığa" başlıyor.  Hatta onunla sırlarını bile paylaşmaya başlıyor. Lisa'nın sırrı, Clark'ı bir karar almaya itiyor. Lois ise Clark'ın maskesini düşürme peşinde. Hükümet ise Superman'i gerekirse nasıl yok edebileceğini araştırmakta. 
   Superman başka ülkeler tarafından istemez iken kendi hükümeti ondan korkmakta. Bu nedenle Lex Luthor ve karısı Alexandra'yı tutuyorlar. Lex bu sefer kel değil ve şimdilik Superman konusunda iyimser. Karısı biraz daha baskın bir karakter gibi duruyor.
    Süper bir macera değil ama Clark'ın güçleri ile çevreye uyum sağlama çabaları (hem Superman hem de Clark olarak) güzel anlatılıyor.  Kitabın sonunda daha önce karşılaşıp bir şey yapamadığı diktatöre karşı uyguladığı yöntem ise sanırım sıradan insanların ondan neden korkabileceğini göstermesi açısından güzel bir örnek. Superman'in yeni dünyası geniş potansiyele sahip bir dünya. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder