25 Nisan 2016 Pazartesi

LANDO


   Lando Calrissian'ı tüm Star Wars sevenler tanır. İmparator filminde karşımıza çıkan, Han Solo'nun eski arkadaşı, Bulut şehrinin yöneticisi Millenium Falcon'ın eski sahibi, kumarbaz ve çıkarı için herkes ile işbirliği yapabilen biri. Marvel yeni limited serisinde. Bizi Bulut Şehri'nin öncesine, Falcon'ın el değiştirmesinin sonrasına götürüyor.

   Borçlarını ödemek için çeşitli işler yapan Lando'ya yapılan son teklif Siennar sistemindeki uzay gemisi limanından özel bir yatı çalmasıdır. Yatın içinde ne varsa el koyabilecek ama yatı hasarsız getirecektir. Lando yakın arkadaşı Lobot ile bir takım kurar ve harekete geçer. Plan mükemmele yakın sonlanır ve yat ele geçirilir. Ancak Lando ve ekibinin bilmedikleri yatın İmparator Palpatine'e ait olduğu ve içinde sayısız Sith eşyası bulunduğudur.

   Palpatine yatı ele geçirmek için özel bir ödül avcısı tutar. Bir yandan ödül avcısı, diğer yandan yattaki Sith eşyalarının ekibi etkilemesi ile Lando ciddi bir dert ile başbaşa kalır. Çenesini başarılı çalıştıran kahramanımız bu dertten nasıl kurtulacaktır.
   Seriyi son zamanlarda Marvel'ın ön plandaki yazarlarından Charles Soule yazmış, Daredevil'den çizimlerine aşina olduğumuz Alex Maleev çizmiş. Şu ana kadar okuduğum limited seriler içinde en başarılı olanı. Keyifle bir çırpıda okunabiliyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder