1 Mayıs 2016 Pazar

SUPERMAN YENİ DÜNYA 3


   Macera şu an için tamamlandı.  
  Üçüncü kitapla birlikte Superman'in hayatı bir düzene oturuyor. İlk bunu belirtmek isterim. Önceki iki kitapta yaptığı hareketlerin geri dönüşümleri ile Superman artık kendi yolunu çizmeyi başarıyor. Peki neler oluyor?
  Önce Clark'a bakalım: Lisa ile olan ilişkisi beklenmedik bir yola giriyor. Bunda Lisa'nın Clark'ın gizli kimliğini öğrenmesinin ve ona sevgisini göstermek için büyük bir fedakarlıkta bulunmasının rolü çok fazla. Lois ile Clark ise aralarındaki sorunları konuşarak çözmeye ve orta yolda birleşmeye karar veriyorlar.
   Superman için ise ikinci sayıda ülkelerin iç işlerine karışma hareketi tüm Dünya'da ciddi bir korku yaratıyor. Tam bu sırada Dünya'ya inen Zod'un varlığı ile Dünya hükumetleri Superman'e karşı tavır almaktan çekinmiyorlar. Luthor'lar ise Superman'e zarar vermenin yolunu buluyor. Ancak gerçek bir bilim adamı olan Lex Luthor karısının bütün zorlamalarına karşın yaptıkları konusunda kararsız. Karısının deyişiyle "Her zaman doğru olanı yapan" Lex, gerçekten yapılması gerekeni yapıyor ama bu da ona pahalıya mal oluyor.
   Superman tarihinin en güçlü düşmanlarından olan Zod'un öyküsü biraz Man of Steel'i anımsatmıyor değil. Ama sonrasında Krypton'un yok edilişinin gerçek nedenlerinin ortaya çıkması ile Zod başka bir boyutta düşman olmayı başarıyor.

   Açıkçası her biri birbirinden güzel üç Superman öyküsü okudum. Genel olarak Superman çok haz aldığım bir karakter değildir. Bunun nedenlerinin başında belki de anlatılacak her şeyin bir şekilde anlatılmış olmasının payı olabilir. Belki de bu nedenle en sevdiğim Superman dönemi John Byrne'ün hikayeyi sıfırlayıp baştan kurguladığı Man of Steel dönemidir. Yine belki bu nedenle Yeni Dünya'yı da sevdim. Umarım devamı gelir de okumaya devam ederim.
   Son olarak; Batsignal gibi bir Superman signal düşünülmesini başta tuhaf karşıladım ama Lois'in de dediği gibi: "Zamanının çoğunu bulutların üzerinde geçiren birinin dikkatini çekmenin en iyi yolu" belki gerçekten de bu.
   Sevgiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder