15 Mayıs 2016 Pazar

BATMAN: DARK VICTORY


    Tatil katilinin Gotham'da terör estirmesinin, Harvey Dent'in Two Face olmasının üzerinden bir yıl geçmiştir. Gotham'da yeni bir savcı vardır. Savcının Batman'e yaklaşımı farklıdır. Batman eskisi kadar anlayış görmemektedir. Polis şefi olan Gordon ise birçok sorun ile uğraşmaktadır. Bir yandan yeni savcı ile anlaşmaya çalışmakta, bir yandan eski dostu Batman'in yarattığı soğukluğu aşmaya çalışmakta, diğer yandan da evi terk eden eşi ve çocuğunu geri dönmeye ikna etmeye çalışmaktadır. Mafya aileleri de tekrar toparlanmaya çalışmaktadır.
    Tam bu sırada Gotham'da sorunlar birbirini izleyerek ortaya çıkar: Önce Tatil katili Alberto Falcone usulsüz tutuklama nedeniyle şartlı tahliye edilir, ardından Two Face Arkham'dan kaçar ve diğer süper kötülerle teröre başlar. Hepsinin üstüne yeni bir katil ortaya çıkar: Her ay bir polis öldürüp iple boyunlarından asan katil, kurbanlarının üzerine Harvey Dent'in savcılık dosyalarından yapıştırmakta ve "Adam Asmaca" oyunu ile cümleler yazmaktadır.
     Katil kimdir? Herkesin şüphelendiği gibi Two Face mi? Yoksa başka biri mi? Polisleri öldürmesindeki amaç nedir? Batman sorunu nasıl çözecektir?
      The Long Halloween macerasının devamı niteliğindeki Dark Victory bize yalnız bir Batman sunuyor. Harvey Dent ile kurduğu arkadaşlık sonrası yaşadığı hayal kırıklığı kahramanımızı kimseye güvenmemeye ve yalnızlığa itmiştir. Ancak yalnızlık bu sefer kendi gibi bir yetim olan Dick Grayson olan çocuk ile doldurulacaktır.
    Loeb ve Sale ikilisi gene başarılı bir suç öyküsü yazmışlar. Batman'in ve Gordon'un yalnızlığı, ailenin önemi güzel bir şekilde anlatılmış. Ayrıca hikayede Frank Miller'ın efsanevi öyküsü Year One'a saygı duruşu mevcut. Asılan ilk polisler Year One'da karşımıza çıkan yozlaşmış polisler. Sanki maceranın devamı gibi görünse de Selina Kyle'ın öyküsü daha farklı ve ikilinin yazdığı Catwoman: When In Rome macerasında sürmekte.
    Sözün özü, ilk hikaye kadar başarılı olmasa da keyifle okunan bir öykü karşınızda. Kaçırmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder