24 Şubat 2016 Çarşamba

AVENGERS 56: DEATH BE NOT SO PROUD


    Captain America'dan gelen çağrı üzerine Dr Doom'un zamanında kullandığı şatoya giden kahramanlarımız burada Cap ile buluşurlar. Cap, Bucky'nin nasıl öldüğünü merak etmektedir. Bu nedenle de Dr Doom'un zaman makinesini kullanmaya karar vermiştir. Arkadaşları da ona eşlik etmeye karar verirler. Wasp'ı kumandanın başında bırakarak zamanda yolculuğa başlarlar.
  İngiltere'de askeri bir üsse gizlice girmiş olan Baron Zemo, özel bir füzeyi çalmak isterken Captain America ve Bucky gelerek Zemo ve robotu ile dövüşe başlar ancak yenilirler. Zemo onlara sivil kıyafetler giydirerek füzeye bağlar.
   Şatoda kontrol başındaki Wasp kendini kötü hissetmeye başlar ve yanlışlıkla bir düğmeye basar. Hayalet şeklinde dışarıdan olayları seyreden kahramanlarımız materyalize olur ve Zemo ile dövüşürler. Tekrar hayalet haline dönerlerken Cap kalkanını bağlı olan kendine ve Bucky'e atar ve ipleri keser. İplerden kurtulan Cap ve Bucky bir motorsiklete atlayıp füzenin peşinden gider. Bucky füzeye atlar ve patlamada ölür. Patlama Cap'i de bayıltıp okyanusa düşürür.
     Bucky'nin nasıl öldüğünü öğrenen kahramanlarımız acı içinde günümüze dönerler.
    Son bir not: Avengers ve Marvel tarihinin bu öenmli macerası uzun yıllar önce rahmetli Ali Recan'ın çıkardığı Marvel çizgi roman dergisinde yayınlanmıştı. Zor olmakla birlikte belki sahaflarda bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder